RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Directeur Utrecht Marketing: 'Stel Vueltastart uit naar 2022'

UTRECHT - De Vueltastart in Utrecht moet worden uitgesteld tot 2022. Dat zegt Cor Jansen, initiatiefnemer om de start van de Spaanse wielerronde naar de Domstad te halen. "Heel eerlijk gezegd begint het er op te lijken dat we heel 2020 voor wat betreft de publieksevenementen wel kunnen afschrijven", stelt Jansen.

Woensdag liet de Vuelta-organisatie weten de start uit te stellen van 14 augustus tot eind oktober, begin november, omdat vanwege de coronacrisis ook de Tour de France wordt uitgesteld. Die staat nu gepland voor de periode waarin oorspronkelijk de Vuelta gereden had moeten worden.

VOLKSFEEST
Jansen denkt dat het not done is om grote publieksevenementen te organiseren zolang er geen vaccin tegen corona is. "Tja, dan zou ik zou zeggen uithuilen en opnieuw beginnen. Wat mij betreft geen Vuelta start in Utrecht in november 2020." Jansen vervolgt: "La Vuelta naar Utrecht was en is bedoeld als volksfeest en een onderscheidend voor iedereen toegankelijk publieksevenement. Zeg ook maar een evenement als kers op een taart met een heerlijke bodem."

Volgens Jansen betekent het verplaatsen van La Vuelta naar november dat het evenement dat een zomerfeest moest worden een geforceerd event in de herfst en de wintertijd wordt. "En dat is wat mij betreft én geen kers én geen lekkere bodem. Dan wordt het eigenlijk een 'no brainer'. Niet doen!"

AUGUSTUS 2022
Volgend jaar is geen optie, omdat de start voor 2021 al is toegewezen aan Burgos. Jansen stelt voor om nu in te zetten op augustus 2022, en het evenement te verbinden met 900 jaar Utrecht. "Dan maken we er samen met de provincies Brabant en Utrecht en de steden Den Bosch en Breda een prachtig toegankelijk, zonnig en ontspannen wielerfeest van. Dat wordt dan én een kers en een heerlijke taart."

Daarbij is geld uitgeven aan de Vuelta als november-event zonde van de investering, denkt Jansen. "Dat valt bij het grote publiek verkeerd en bovendien lijden we onder onzekerheid en is er verhoogde werkdruk terwijl bedrijven en instellingen links en rechts omvallen."

REACTIE VUELTA
Vueltabaas Javier Guillén heeft er ook al voor gepleit om dit najaar niet in Utrecht te starten, vanwege het onzekere herfstklimaat. Hij pleit voor een start in Baskenland. Dat schrijft de Spaanse krant La Ser.

REACTIE UTRECHT
De gemeente Utrecht wacht nog met een reactie. "Wij wachten op een voorstel uit Spanje. Zodra er meer duidelijk is is, zullen we samen met de andere overheden de mogelijkheden moeten gaan bekijken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -