Burgemeesters: "Tot 1 september geen profvoetbal"

© fcutrecht.nl
PROVINCIE UTRECHT - Als het aan de burgemeesters in Nederland ligt, worden er tot 1 september geen grote evenementen georganiseerd. Het gaat daarbij onder meer om betaald voetbalwedstrijden, die tot die tijd in elk geval niet met publiek zouden mogen worden gespeeld.
Het advies is besproken in het overleg tussen de veiligheidsregio's en het kabinet. De burgemeesters vinden dat het kabinet een verbod zou moeten instellen tot 1 september of 1 oktober. Dit in verband met de coronacrisis.

CORONAPROOF PLANNEN

De KNVB zou zich, als het aan de burgemeesters ligt, moeten richten op het nieuwe seizoen, en daarbij plannen moeten maken voor coronaproof voetbal. Een voor de hand liggende optie daarbij is veel minder publiek toelaten in de stadions.
Een ander idee is om clubs meerdere wedstrijden per week te laten spelen. Het afmaken van de competitie komt dan minder snel in het geding als de maatregelen weer strenger worden en er weer minder (of niet) kan worden gevoetbald.

GRAPPERHAUS

Minister Ferd Grapperhaus (Justitie) bevestigde de oproep vrijdag na de ministerraad, maar benadrukte dat een eventuele beslissing over het huidige verbod volgende week wordt genomen. Voor zogenoemde vergunningsplichtige evenementen geldt momenteel een verbod tot 1 juni.

ANDERE SPORTEN

Of de wens van de burgemeesters inhoudt dat er ook in het amateurvoetbal en bij andere sporten tot 1 september of 1 oktober geen publiek welkom zou zijn, is onduidelijk.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.