RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Joris van Overeem: "Spelen met publiek niet eerlijk richting de rest van Nederland"


UTRECHT - De komende dagen zal de discussie weer gaan oplaaien over wl of gn hervatting van de voetbalcompetitie. Veel zal duidelijk worden nadat premier Rutte dinsdagavond zijn persconferentie heeft gehouden.

In Een Berg Sport praten Ren van den Berg en Gert Kruys wekelijks doormiddel van een beeldverbinding met een speler van FC Utrecht. Deze week belde Joris van Overeem in, die net een bureaustoel voor zijn vriendin was gaan halen. "Mijn vriendin mag wel gewoon werken thuis werken, dus die moet ik een beetje verzorgen. Natuurlijk werk ik ook thuis, maar ik doe dat in het park. Ik probeer de structuur zoveel mogelijk aan te houden." Van Overeem begint de dag met een fit-les samen met zijn vriendin. "Daarna ga ik hardlopen en ontbijten. Later op de dag doe ik nog wat met gewichten."

Joris van Overeem: "Twee bekerfinales volgend seizoen? Ik vind het prima"


De bal heeft van Overeem nog niet vaarwelgezegd. "Ik heb een sportcomplex in de buurt gevonden waar je via een bruggetje op kan komen. Met een vriend ga ik dan een balletje trappen. We houden ons keurig aan de regels overigens. We houden netjes afstand van elkaar en we zijn maar met zijn tween."

Korneel Evers kan niet wachten tot de bal rolt


WACHTEN OP DINSDAG
Ook de middenvelder zit vol verwachting op het aankomende nieuws te wachten, waaruit duidelijk moet worden of de competitie herstart kan worden. "Ik denk dat het er niet in zit dat we dit jaar met publiek gaan spelen. Dat lijkt me niet eerlijk richting de rest van Nederland. Tenzij de regering natuurlijk een uitzondering maakt voor bepaalde evenementen." De 25-jarige Van Overeem hoopt wel dat de competitie nog wordt uitgespeeld. "Maar goed, of dat gaat lukken. Ik weet het niet, wat denken jullie?", passt de speler van FC Utrecht de bal naar de mannen in de studio. "Ik ben somber gestemd", bekent Gert Kruys, "En een bekerfinale zonder fans moet je ook niet doen. We moeten desnoods gewoon wachten tot september en dan die finale spelen." Volgend seizoen beginnen n eindigen met een bekerfinale. Van Overeem heeft er wel oren naar. "En dan twee keer met FC Utrecht in de finale", lacht Van Overeem, "Dat lijkt me wel prima."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -