Dylan van Baarle: 'Uitstel Vueltastart naar 2022 is goed idee'

UTRECHT - Voor het eerst heeft ook een beroepsrenner zich uitgelaten over de mogelijke verschuivingen van de startplaats in de Ronde van Spanje. Dylan van Baarle zou het een prima idee vinden als Utrecht zijn pijlen gaat richten op 2022. Dat laat de INEOS-renner in Een Berg Sport weten via een beeldverbinding vanuit zijn appartement in Monaco. Cor Jansen, initiatiefnemer van de Vueltastart in Utrecht, pleitte eerder al om het evenement te verplaatsen door alle moeilijkheden die zijn ontstaan door het coronavirus.
Hoop is de motivatie om te blijven trainen
Dylan van Baarle
"Zeker, ik denk dat het een goede keuze is om in 2022 weer vol voor de organisatie te gaan. Al is het niet makkelijk om qua organisatie zo effentjes een nieuwe datum te prikken, maar het lijkt een verstandig besluit. Alleen al omdat het nog maar de vraag is of het met het coronavirus überhaupt mogelijk is om dit jaar nog de start in Utrecht te houden."
Ook de organisatie van Spaanse ronde liet zich als reactie op de uitlatingen van Cor Jansen al ontvallen met een alternatief plan bezig te zijn. Zo vertelde organisator Javier Guilén op een Spaanse zender al na te denken over een start in Baskenland.

INEOS GEZOND

Wielerploegen staan te springen om weer te gaan rijden. Datzelfde geldt voor INEOS, de Britse ploeg van Van Baarle. Sommige ploegen staan financieel op omvallen, dat is bij INEOS zeker niet zo. "Ik krijg nog elke maand mijn salaris", wijst de 27-jarige klassiekerrenner op de gezonde financiële situatie bij 's werelds rijkste wielerploeg.

BINNEN FIETSEN

Toen de coronacrisis uitbrak besloot Van Baarle vanaf trainingskamp niet naar Nederland terug te reizen, maar naar zijn appartement in Monaco. Daardoor zit hij in het prinsdom nu in een complete lock-down. Officieel mag hij alleen naar buiten om naar de supermarkt te gaan voor boodschappen. "Naar omstandigheden gaar het hier goed met me. Ik train veel, maar veelal binnen. Ik kan er wel op uit om buiten te gaan fietsen, maar meestal doe ik dat binnen."
Het is sowieso twijfelachtig of Utrecht dit jaar nog wel een Vueltastart kan organiseren
Dylan van Baarle
Het is voor Van Baarle, die al een paar keer aan een interactieve fietskoers op Internet meedeed, net als zijn collega's vooral afwachten. "Er ligt nu in ieder geval een plan voor de Tour de France, maar het is allemaal onder voorbehoud. We moeten de situatie week voor week bekijken, maar ik hoop wel dat we de Tour nog gewoon kunnen rijden." Afgelopen jaar was hij een belangrijke schakel in het team van INEOS, dat via Bernal en Thomas de '1-2' binnenhaalde in de Ronde van Frankrijk. "Een Tour zonder publiek is geen Tour, maar je moet altijd blijven hopen. Dat is de motivatie om te blijven trainen om straks goed te zijn in de Tour."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.