RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen beloftenteams meer in de derde divisie

PROVINCIE UTRECHT - Er spelen volgend seizoen geen beloftenteams meer in de derde divisie. Een woordvoerder van Jong Almere City heeft tegen Omroep Flevoland gezegd dat de KNVB dat aan die club heeft laten weten.

Dat betekent dat naast Jong Almere City ook Jong ADO Den Haag uit de derde divisie zal verdwijnen. Jong Sparta en Jong FC Volendam blijven wel in de tweede divisie.

De twee clubs die uit de derde divisie worden gehaald komen in een nieuw te vormen competitie voor O21 teams te spelen. De kampioen van die competitie promoveert naar de tweede divisie, ten koste van de laagst eindigende beloftenploeg in die afdeling.

Wat de gevolgen zijn voor de derde divisies, waarin uit onze provincie DOVO, Hercules en hoogland spelen, is niet bekend. Afgelopen seizoen kende de derde divisie twee poules van 17 ploegen.

Door het verdwijnen van de beloftenteams uit de derde divisie én het opdoeken van FC Lienden zijn er volgend jaar nog maar 31 derde divisieclubs. Daarnaast zou ONS Sneek vrwijllig naar de hoofdklasse willen degraderen.

Als de KNVB zou besluiten de derde divisie aan te vullen met koplopers uit de stilgelegde hoofdklassen, zou het Woerdense Sportlust'46 volgend seizoen mogelijk in de derde divisie kunnen uitkomen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -