FC Utrecht heeft FOX-geld binnen

© FCU Photo
UTRECHT - FC Utrecht heeft het laatste kwart van de televisiegelden voor dit seizoen van zendgemachtigde FOX Sports ontvangen. Een woordvoerder van het bedrijf bevestigt het bericht van het AD dat alle eredivisieclubs de geld binnen hebben.
"FOX Sports heeft in afwachting van de verdere ontwikkelingen met betrekking tot de mogelijke voortgang van de competitie de mediagelden nu alvast overgemaakt", aldus een woordvoerder. Om hoeveel geld het gaat is niet bekend, daarover doet de sportzender geen mededelingen.
"We hopen de clubs hiermee een belangrijke financiële steun in de rug te geven, in afwachting van hoe de situatie en de maatregelen zich verder ontwikkelen voor de periode na 28 april."
De KNVB is in afwachting van de maatregelen die het kabinet dinsdag aankondigt voor de periode na 28 april. Pas dan is duidelijk of het uitspelen van de competitie een optie is. Voor de clubs is de uitbetaling bij gebrek aan inkomsten zeer welkom. Mocht er al gevoetbald worden, dan zal dat hoogstwaarschijnlijk zonder publiek gebeuren.