Instellingen

Handbal Houten strikt jeugdinternational

© RTV Utrecht / Menno Schilder
HOUTEN - The Dome/Handbal Houten heeft komend seizoen de beschikking over Dennis Vesters. De 20-jarige jeugdinternational is 2.09 meter lang en komt over van E&O, dat net als Houten in de eredivisie speelt.
Vesters nam deze beslissing mede door de nieuwe visie van Handbal Houten. "Handbal Houten wil investeren in een jong team en dat naar de top brengen. Dat idee spreekt mij enorm aan en daar wil ik graag mijn steentje aan bijdragen. Daarnaast is Houten een stuk dichterbij Hellevoetsluis dan Emmen. Hierdoor kan ik straks gewoon wat vaker thuis zijn."

OUDE BEKENDEN

Vesters en de nieuwe coach van Houten Freek Gielen kennen elkaar goed. Ze werkten afgelopen seizoen samen bij E&O en komen elkaar ook tegen bij Jong Oranje, waar Gielen assistent-coach is. "Freek past goed bij mij. Hij brengt op een rustige manier dingen duidelijk over, en kijkt niet alleen naar het team kijkt maar heeft ook oog heeft voor individuele spelers."
Freek Gielen benadrukt dat hij Vesters niet heeft losgeweekt bij zijn oude club. "Dennis heeft contact gezocht met mij en daar ben ik blij om. Ik hoop dat ze zijn vertrek in Emmen kunnen opvangen, maar daar ga ik wel van uit. Gielen is vol vertrouwen voor het nieuwe eredivisieseizoen. "Straks heb ik een selectie vol met dit soort jonge gasten. Het liefst zou ik vandaag al willen beginnen met de groep!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.