RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Door de Lens van Ankie: gefeliciteerd Hercules!!

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Morgen, woensdag 22 april 2020, is de Utrechtse Sportvereniging Hercules jarig. Ze bereikt dan de respectabele leeftijd van 138 jaar. En daarmee is ze een van de oudste sportverenigingen van ons land. Dat is wel een feestje waard.

HOUVAST
Maar ja. Een verjaardag, een feestje, het lijkt zo triviaal zou je zeggen in deze tijd. Maar het nadenken over of en hoe je iets gaat vieren wat je nu niet kunt vieren zoals je dat gewend bent, omdat het niet mag, te risicovol is en je de mensen die niets te vieren hebben niet wilt kwetsen, maar wat je diep in je hart wel graag wilt vieren omdat het je houvast geeft en een beetje hoop maar vooral omdat je zo graag bij elkaar wilt zijn met de mensen die je lief hebt, is niet iets onbeduidends. Het raakt alles in de kern.

Nou laat ik me bij deze gedachte misschien iets te veel leiden door de herinnering aan mijn eigen verjaardag, nog geen twee weken geleden. Hoewel ik me er al lang bij had neergelegd dat er dit jaar geen feestje inzat, en ik daar ook niet van wakker lag, was ik toch als een kind zo blij toen onverwachts, op verschillende momenten van de dag, mijn vader, mijn broer, mijn buurman en
mijn beste vriendin, op veilig afstand voor de deur stonden.

WIJ-GEVOEL
Juist nu voelde ik het extra diep: zij horen er gewoon bij, bij mij en mijn gezin. Een vereniging is eigenlijk ook gewoon een verzameling van mensen die bij elkaar hoort en voor wie sociale contacten een belangrijke rol spelen. Bij Hercules is dat niet anders. Daar kwam ik anderhalf jaar geleden achter toen de voetbaltak genomineerd was als sportvereniging van het jaar bij de Sportprijs Utrecht.

Het vastleggen van het verenigingsgevoel kostte niet veel moeite. 'Het wij-gevoel, daar gaat het allemaal om. En wie kan dat beter laten zien dan een elftal enthousiaste jeugdleden', dacht de voorzitter. Hij had gelijk. Meer dan 2500 Herculanen spelen al jaren samen voetbal, tennis, badminton of cricket met elkaar. Zij zijn de vereniging. En speciaal voor al die trouwe leden
wordt morgenavond een digitale pubquiz georganiseerd: een virtueel verjaardagsfeest.

 | Foto: Fotostudio RedGreenBlue/RTV Utrecht


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -