RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kabinet zet een streep door seizoenen eredivisie en eerste divisie

UTRECHT - Het kabinet heeft een streep gezet door alle betaald voetbalwedstrijden tot 1 september. Daardoor kunnen het huidige eredivisie- en eerste divisieseizoen niet worden afgemaakt. Dat heeft premier Rutte dinsdavond bekend gemaakt tijdens zijn persconferentie met maatregelen tegen het coronavirus.

Ook voetballen zonder publiek geldt als een evenement met vergunningsplicht, omdat daarvoor namelijk politie-inzet nodig is. Alle evenementen, waaronder grote sportwedstrijden, waren aanvankelijk tot 1 juni opgeschort vanwege de uitbraak van het coronavirus. Deze maatregel is verlengd tot 1 september.

FC UTRECHT
Voor FC Utrecht kan het besluit bijzonder slecht nieuws betekenen. De club lijkt door de maatregelen naast Europees voetbal te grijpen met een strop van zes-en-een-half miljoen euro als gevolg. FC Utrecht zou de bekerfinale spelen tegen Feyenoord en staat in de competitie net achter de plaatsen die recht geven op een Europees ticket. Het zal dus afhankelijk zijn van hoe de KNVB de competitie besluit te eindigen.

Dat kan de voetbalbond op meerdere manieren doen. Uiteenlopend van het nietig verklaren van de competitie tot het aanhouden van de huidige stand als eindstand. Voor Jong FC Utrecht, dat uitkomt in de eerste divisie, zijn de directe gevolgen veel kleiner. Het wachten is nu op de KNVB om hierover plannen te presenteren.

Een reactie van de club is er vooralsnog niet. FC Utrecht wacht op de KNVB.

START NIEUWE SEIZOEN OOK VERSTOORD
De maatregelen hebben ook ingrijpende gevolgen voor het nieuwe voetbalseizoen. Dat zou in het weekeinde van 8 augustus beginnen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal. Een week later, op vrijdag 14 augustus, staat de eerste speelronde van het eredivisieseizoen 2020/2021 gepland. Ook dit is door de nieuwe maatregelen niet haalbaar.

Net als alle Europese voetbalcompetities hebben de eredivisie en eerste divisie van de UEFA tot 3 augustus de tijd gekregen het seizoen af te maken. Voorzitter Aleksander Ceferin van de UEFA zei maandag dat hij soepel met die datum wil omgaan en niet op een weekje zal kijken. Maar het lijkt niet zijn bedoeling om na september nog competities uit te spelen.

ANDERE EVENEMENTEN
De TT van Assen, de motorraces die voor 26 tot met 28 juni op het programma staan. De Grote Prijs van Zandvoort in de Formule 1, de NK wielrennen en de Amstel Gold Race kunnen ook niet voor 1 september worden gehouden.


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -