Topsporters mogen weer individueel trainen op locatie

© Orange Pictures
UTRECHT - Topsporters mogen onder bepaalde voorwaarden weer buitenshuis op locatie individueel trainen. Dat heeft het kabinet besloten op basis van het advies van het Outbreak Management Team (OMT).
Alle sportlocaties zijn al ruim een maand gesloten, als maatregel om verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook topsporters kunnen daardoor niet op hun normale manier trainen. Ze mogen nu hun oefensessies afmaken als ze 1,5 meter afstand weten te houden.

JEUGD

Kinderen tot 12 jaar mogen vanaf 28 april weer in groepsverband trainen. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar ook, maar die moeten 1,5 meter afstand van elkaar houden.
NOC*NSF
Sportkoepel NOC*NSF heeft er afgelopen week bij minister Martin van Rijn (Sport) op aangedrongen om de trainingsmogelijkheden van topsporters te verruimen. De organisatie pleitte vorige week voor een "gefaseerde herstart" van de topsport in Nederland. Diverse sportbonden hebben al plannen hoe ze hun trainingen kunnen vormgeven met inachtneming van de voorzorgsmaatregelen, zoals 1,5 meter afstand bewaren.
Vrijwel alle atleten zitten thuis en kunnen daar slechts aangepast trainen. De Olympische Spelen van Tokio zijn vanwege de pandemie met een jaar uitgesteld, naar de zomer van volgend jaar.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.