RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB voornemens competities te stoppen "Eerst gesprek met UEFA"

UTRECHT - De KNVB is voornemens om de competitie van de eredivisie en eerste divisie niet verder uit te spelen. Dat laat de voetbalbond in een statement weten als reactie op het kabinetsbesluit om vergunningsplichtige evenementen tot 1 september te verbieden. Tot die datum wordt er geen betaald voetbal gespeeld, ook niet zonder publiek.

"Naar aanleiding van het kabinetsbesluit heeft het bestuur betaald voetbal, dat daar formeel over gaat, het voornemen de competitie 19/20 niet verder uit te spelen", laat de bond weten. "Op basis van het besluit vandaag van de regering, treedt de KNVB in overleg met UEFA. Waarna het besluit wordt genomen", aldus de KNVB.


VOETBAL IN ZWAAR WEER
Vrijdag komen de clubs en andere betrokkenen samen met de KNVB om de consequenties te bespreken. "Dat de KNVB tot op heden de onderbroken competities nog niet definitief heeft afgelast, is vooral omdat de bedrijfstak betaald voetbal in financieel zwaar weer is gekomen door de corona-crisis. Geprobeerd wordt om te voorkomen dat hierdoor clubs omvallen en banen uit het voetbal verdwijnen. Net als in andere delen van onze economie wordt gevochten om een bedrijfstak zo goed mogelijk te beschermen tegen de financiŽle gevolgen van de huidige crisis", gaat de KNVB verder in het statement.

UITDAGINGEN
Dat er tot 1 september niet gevoetbald kan worden, brengt enorme uitdagingen met zich mee in organisatorisch, sportief en economisch opzicht. "Samen met de overheid, clubs, belangenorganisaties en experts zijn we hierover frequent in gesprek met elkaar. Samen wordt er gekeken naar de mogelijke, volgende stappen voor het voetbal in de 1,5 meter-maatschappij. Samen overleggen we over hoe we het voetbal in de verdere toekomst kunnen organiseren en coronaproof kunnen maken. Komende vrijdag zal met de direct betrokkenen gesproken worden over de verdere consequenties die het voorgenomen besluit om de competitie van 19/20 niet uit te spelen met zich meebrengen."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -