Uitstel Vuelta naar najaar ook voor provinciale politiek 'onwenselijk'

© RTV Utrecht / Utrechts Archief
PROVINCIE UTRECHT/UTRECHT - Een meerderheid van Provinciale Staten ziet een uitgestelde Utrechtse start van de Vuelta in het najaar niet zitten. Partijen geven aan liever twee jaar te wachten dan in november de Spaanse wielerronde te laten rijden. Een van de initiatiefnemers Cor Jansen en topwielrenner Dylan van Baarle gaven eerder aan soortgelijke meningen te hebben.
GroenLinks-fractievoorzitter Karin Boelhouwer noemt een paar maanden uitstel "niet wenselijk". "Nu even slikken en je richten op een mogelijke start in 2022", zegt VVD'er Arthur Kocken. Ook D66, CDA en de ChristenUnie sluiten zich bij die woorden aan, mede vanwege de mogelijke coronarisico's die dan nog steeds kunnen spelen.
In een digitale vergadering over de gevolgen van het coronavirus voor de provincie Utrecht, praatte gedeputeerde Hanke Bruins Slot de Statenleden bij over de stand van zaken rondom de Vuelta. Ze benadrukte daarbij dat er uiterlijk 15 mei vanuit de wielerwereld duidelijk wordt welke rol Utrecht nog kan spelen in de Spaanse wielerronde.

SCENARIO'S

De gedeputeerde houdt rekening met drie scenario's: een start komend najaar, een start in 2022 of een volledige afgelasting van een start in Utrecht. Hoe dan ook is veel van de ruim 2 miljoen euro die voor de Vuelta was gereserveerd al uitgegeven.
Als het uitstel werkelijkheid wordt, dan is de verwachting dat er meer geld nodig is. Het is de vraag of er extra budget gaat komen. De huidige bijdrage voor de Vuelta kreeg met de hakken over de sloot een meerderheid in de Provinciale Staten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.