RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB: Geen Europees ticket voor FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht speelt volgend seizoen geen Europees voetbal. Dat heeft de KNVB bepaald. Willem II, dat in de gestaakte competitie een plaats boven FC Utrecht stond maar ook een wedstrijd meer speelde, mag wel in de voorronde van de Europa League spelen.

FC Utrecht had zich ook nog via het bekertoernooi, waarin het de finale bereikte, voor Europees voetbal kunnen plaatsen. Maar de finale is niet gespeeld en de finaleplaats is door de KNVB niet gehonoreerd.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren neemt geen genoegen met het KNVB-besluit. Hij vindt dat het bekertoernooi een winnaar moet krijgen, zo zegt hij in Een Berg Sport. "Desnoods via loting." De winnaar van de bekerfinale mag direct instromen in de groepsfase van de Europa League. Dat zou FC Utrecht miljoenen opleveren.

Gert Kruys doet in datzelfde programma het voorstel om de bekerfinale als seizoensopener te spelen, in plaats van de strijd om de Johan Cruijffschaal. Die wedstrijd kan sowieso niet gespeeld worden, omdat er geen bekerwinnaar is.

Van Seumeren laat weten 'alle advocaten die er zijn' in te willen zetten om gerechtigheid te halen. En volgens advocaat Jan Kabalt maakt hij een goede kans.

LATER MEER


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -