FC Utrecht dreigt buiten Europese boot te vallen

© fcutrecht.nl
UTRECHT - De KNVB vergadert vanmiddag met de clubs uit het betaalde voetbal over het einde van de competities. De vragen die daarbij centraal staan zijn welke clubs Europees voetbal gaan spelen en of er clubs uit de eredivisie degraderen.
De bond zou drie scenario's hebben opgesteld waaruit de clubs mogen kiezen. Na de videobijeenkomst beslist de bond welk scenario zal worden toegepast. In geen van de door de KNVB geschetste mogelijkheden speelt FC Utrecht volgend seizoen Europees voetbal.

DRIE OPTIES

In optie 1 wordt de competitie geschrapt en worden de Europese tickets verdeeld op basis van huidige ranglijst. Omdat FC Utrecht zesde staat krijgt Willem II in dat geval het Europese ticket. Dit hoewel de Tilburgers een wedstrijd meer hebben gespeeld dan de ploeg van John van den Brom. In optie 1 zijn er geen degradanten en promoveren er geen clubs uit de eerste divisie.
In optie 2 worden de Europese tickets op dezelfde manier verdeeld als in optie 1, maar worden er wel degradanten en promovendi aangewezen. De gevolgen voor FC Utrecht zijn hetzelfde.
Ook in optie 3 valt FC Utrecht buiten de Europese boot en krijgt Willem II het laatste Europa Leagueticket. Het grote verschil zit daar onderin de eredivisie: er zijn geen degradanten en de eredivisie wordt met twee promovendi uitgebreid naar twintig clubs. Naar verluidt is de KNVB zelf geen voorstander van de derde optie.

BEKERFINALE

In alle geschetste opties laat de KNVB de bekerfinale, die tussen FC Utrecht en Feyenoord zou gaan, buiten beschouwing. Ook laat de bond niet meewegen dat FC Utrecht een inhaalwedstrijd, thuis tegen Ajax, tegoed had.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.