RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Geen promotie voor SCHC en Schaerweijde: "Vreselijk jammer, maar terecht"

1/3
BILTHOVEN/ZEIST - De streep die de hockeybond afgelopen week onder de competitie zette, betekende sportief gezien slecht nieuws voor SCHC en Schaerweijde. De mannenteams uit Bilthoven en Zeist waren volop in de race voor promotie naar de hoofdklasse, maar zullen zich nu moeten gaan richten op nog een jaar promotieklasse.

OVERMACHT
"Het is een terecht besluit. Ik vind het vooral jammer dat we niet op het hockeyveld staan", zegt Marieke Dijkstra, coach van SCHC. Dat SCHC bovenaan stond en derhalve recht zou hebben op promotie, vindt ze onzin. "Dat is niet fair tegenover Schaerweijde en HDM. We stonden zů dicht bij elkaar. Promotie was nog ver weg."

Dat wij moeten promoveren omdat we bovenaan stonden is niet fair tegenover Schaerweijde en HDM"
Marieke Dijkstra (SCHC)

Dat vindt ook Niek van Exel, bestuurslid tophockey bij Schaerweijde. "Het is terecht, maar het is ook zonde. We hadden het momentum, met een mooie zege op HDM en de topper tegen SCHC die eraan kwam. Maar het is niet anders, dit is overmacht. We moeten uithuilen en opnieuw beginnen."

DOELSTELLING
Als Schaerweijde volgend seizoen opnieuw begint, met Tim Oudenaller als opvolger van coach Suzan Veen, is de doelstelling dezelfde als afgelopen seizoen, stelt Van Exel. "We willen de dromen en ambities vasthouden. We hebben nog steeds een ontzettend sterk team en we willen nog steeds promoveren. Tim Oudenaller is een ambitieuze coach die het maximale uit zijn teams weet te halen."

Voor Marieke Dijkstra was promotie niet de doelstelling, in haar eerste jaar op de Kees Boekelaan. "De doelstelling was play-offs spelen en proberen halverwege de competitie op een play-offplek te staan. Die doelstelling hadden we bereikt." Dat SCHC er zo goed voor stond, had Dijkstra niet helemaal verwacht. "Misschien hebben we wel boven verwachting gepresteerd. Ik was erg benieuwd of het team dat in de tweede seizoenshelft vol zou houden. We zullen het helaas nooit weten."

 Marieke Dijkstra: Marieke Dijkstra: "Promotie was nog ver weg" | Foto: Orange Pictures

Voor volgend seizoen wil Marieke Dijkstra voor SCHC uitgaan van dezelfde doelstelling als afgelopen jaar. "En dat kunnen we tijdens de voorbereiding nog aanscherpen aangezien we niet weten hoe de concurrentie het gaat doen met spelers, wie er stoppen, wie erbij komen. Maar ik verwacht wel dat het tussen de dezelfde zes ploegen als afgelopen seizoen zal gaan."

Het is, zo weet Dijkstra, daarbij bepaald niet vanzelfsprekend dat Stichtsche halverwege het seizoen weer koploper zal zijn. "We hebben een paar keer met wat geluk gewonnen, en die wedstrijden beginnen straks gewoon weer op 0-0. We zullen er weer hard voor moeten werken."

RESET
Ondertussen kun je nog zulke mooie doelstellingen formuleren, het is nog maar de vraag wanneer de nieuwe competitie kan beginnen. "Ik heb een aantal oefenwedstrijden geregeld en de voorbereiding gepland, maar ik weet nog niet eens wanneer we weer kunnen gaan trainen", zegt SCHC-coach Dijkstra.

Het is de laatste jaren een beetje uit de hand gelopen met het geld in het tophockey"
Niek van Exel (Schaerweijde)

"Er is hoop en er is realisme", stelt Van Exel namens Schaerweijde als hem wordt gevraagd wanneer hij weer denkt te kunnen hockeyen. "De hele wereld maakt op dit moment een reset door, waarbij we ons realiseren dat gezondheid altijd voorop staat."

 "Hopelijk kunnen we hierdoor terug naar een normale geldsituatie" | Foto: Website Schaerweijde

Daarbij hoopt hij dat de crisis ook de hockeywereld tot inkeer brengt. "Het is de laatste jaren een beetje uit de hand gelopen met het geld in het tophockey. Hopelijk kunnen we hierdoor weer terug naar een normale geldsituatie. We zijn niet zoals voetbal, we hebben geen verdienmodel."

Schaerweijde zal de zomer ook gebruiken om het clubgevoel te versterken. "We gaan ons complex openstellen voor alle leden die niet op vakantie kunnen, of ze nou topsporters of recreatiesporters zijn", zegt Van Exel.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -