RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Frans van Seumeren gaat KNVB-besluit aanvechten: "Ik zet alle advocaten in die ik kan vinden"


UTRECHT - FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren stapt naar de rechter, omdat de KNVB de bekerfinale buiten beschouwing heeft gelaten bij de verdeling van de Europese tickets voor volgend seizoen. De voetbalbond besloot vrijdag dat de top vijf Europa in mag, waardoor bekerfinalist FC Utrecht, dat zesde is geëindigd, naast een Europees ticket grijpt.

Van Seumeren vindt dat het bekertoernooi een winnaar moet krijgen. "Desnoods spelen we hem na 1 september", zo zegt hij in Een Berg Sport. De winnaar van de bekerfinale mag direct instromen in de groepsfase van de Europa League. Dat zou FC Utrecht miljoenen opleveren.

Frans van Seumeren: Ik zet alle advocaten in die ik kan vinden


Gert Kruys doet in datzelfde programma het voorstel om de bekerfinale als seizoensopener te spelen. "Ik vind dat die finale gespeeld moét worden. Dit heeft nooit iemand voorzien. Ik denk dat er tijd is voor de bekerfinale, bijvoorbeeld in plaats van de Johan Cruijffschaal." Die wedstrijd kan sowieso niet gespeeld worden, omdat er geen bekerwinnaar is.

Gert Kruys: bekerfinale kan ook in september


Van Seumeren laat weten 'alle advocaten die er zijn' in te willen zetten om gerechtigheid te halen. En volgens advocaat Jan Kabalt maakt hij een goede kans. "Er is enige kans van slagen. Artikel 50 van het reglement zegt dat in gevallen waarin niet voorzien is, de KNVB een besluit kan nemen. De bond mag dus een bekerwinnaar aanwijzen."


Jan Kabalt ziet jurdische mogelijkheden


Tegelijkertijd houdt Kabalt ook een slag om de arm. "Misschien betrekken ze dit artikel wel in de beraadslagingen. Er zitten bij de KNVB kundige juristen, die kunnen dit artikel ook van stal halen."

De KNVB moet voor 25 mei bij de UEFA aangeven waarom ze tot een beslissing zijn gekomen. "Dat geeft nog wel hoop", zegt Van Seumeren.

Kabalt, behalve advocaat ook FC Utrechtfan, kan het niet laten om ook even naar de verloren bekerfinale van 2002 tegen Ajax te wijzen. "Volgens mij heeft FC Utrecht nog een dennenappel tegoed van de KNVB. Iets met buitenspel van Wamberto en zo. Dat kunnen ze nu corrigeren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -