FC Utrecht gaat verdeling Europese tickets aanvechten

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Frans van Seumeren kondigde het al aan in Een Berg Sport, en FC Utrecht heeft het inmiddels officieel bevestigd: de club gaat niet akkoord met de verdeling van de Europese tickets voor komend seizoen. FC Utrecht gaat het besluit aanvechten bij de voorzieningenrechter.
De club is van mening dat zowel vanwege de stand in de competitie als vanwege de bekerfinale onrecht is aangedaan. De KNVB heeft de top vijf van de eredivisie een Europees ticket toegekend, maar ging daarbij voorbij aan het feit dat nummer zes FC Utrecht een wedstrijd minder heeft gespeeld dan Willem II en een beter doelsaldo heeft.
Verder werd de niet gespeelde bekerfinale FC Utrecht - Feyenoord helemaal niet in de besluitvorming betrokken, terwijl de bekerwinnaar rechtstreeks toegang heeft tot de poulefase van de Europa League.
FC Utrecht meent meer recht te hebben op die plek dan Feyenoord, omdat het een bekerwedstrijd meer heeft gewonnen dan de Rotterdammers. Bovendien, zo stelt FC Utrecht, is dit ticket de hoofdprijs van een andere competitie, terwijl de KNVB nu de tickets heeft verdeeld op basis van de eredivisiestand.
De club uit de Domstad vindt de besluitvorming van de KNVB niet transparant en niet objectief en is ervan overtuigd dat de club op sportieve gronden recht heeft op een ticket voor Europees voetbal.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.