RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

SV Spakenburg houdt kantineuitverkoop: 'Voor je het weet is het over de datum'

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Voetbalclub SV Spakenburg verkoopt de hele kantinevoorraad aan leden. Op die manier hoeft het tenminste niet te worden weggegooid. Door de coronacrisis is de kantine van de club al weken gesloten.

Een kratje bier voor 15 euro, snoep voor 50 cent, veel verdient de club er niet aan. "Het gaat er vooral om dat we straks niet alles weg hoeven te gooien. Voor je het weet is het over de datum en dat is zonde", zegt Frank Hartog die over de horeca bij de club gaat. Hij organiseert de verkoop vandaag voor de derde keer. Ook volgende week dinsdag wordt er nog een uitverkoop gehouden.

BESTELLING
Op de grond staan netjes strepen en pijltjes om de bezoekers op 1,5 meter afstand te houden. "Jammer dat het rood-witte strepen zijn, het had eigenlijk blauw wit moeten zijn", lacht Frank. De meeste mensen die langskomen hebben van tevoren al een bestelling doorgegeven. Wat overblijft kan verkocht worden aan de supermarkt zo heeft Frank geregeld.

Het is voor zowel Frank als de leden van SV Spakenburg een pijnlijke zaak dat de club al weken gesloten is. Hopelijk kan er vanaf woensdag weer een beetje worden getraind dankzij de versoepelde maatregelen die het kabinet dinsdag aankondigde. Helaas maakt dat voor de omzet van de kantine niet uit, die blijft dicht.

Frank is hard aan het werk en geniet er duidelijk van om de leden van de club voorbij te zien komen. "Ik wilde mijn club steunen", zegt een van de jeugdleiders die samen met een vriend een paar kratjes bier komt halen. De leden zijn blij weer even bij de club te zijn.

OMZETVERLIES
Sportclubs in het hele land hebben als gevolg van de gedwongen sluiting te maken met een enorm omzetverlies. Volgens de KNVB kost het de verzamelde amateurclubs van Nederland al zo'n 100 miljoen.

Gelukkig had SV Spakenburg vorig jaar nog een financiŽle meevaller. De club speelde toen tegen Ajax in een uitverkochte Johan Cruijff Arena en dat leverde veel op. Daarentegen kunnen de geplande evenementen dit jaar niet doorgaan.

SV Spakenburg is niet de enige die de kantinevoorraad de deur uit doet. Ook bij SV Kampong is er een verkoop. Morgen en maandag gaat de club door middel van een drive thru een Koningssale houden.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -