RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Erik Pieters droomt nog altijd van terugkeer in Utrecht: "FC Utrecht blijft mijn club"


UTRECHT - Erik Pieters is nog steeds van plan om zijn carrière af te sluiten bij de club waar het voor hem allemaal begon, FC Utrecht. De voetballer uit Tiel laat dat weten in Een Berg Sport, het sportprogramma van RTV Utrecht.

 Erik Pieters in het shirt van FC Utrecht (2007) Erik Pieters in het shirt van FC Utrecht (2007) | Foto: Orange Pictures

Pieters speelde van 2006 tot en met 2008 bij FC Utrecht. De verdediger vertok vervolgens naar PSV, om daarna uit te komen voor het Engelse Stoke City en het Franse Amiens. Tegenwoordig verdedigt hij de kleuren van FC Burnley in de Premier League.

Zou Erik graag weer bij FC Utrecht zien"
Frans van Seumeren

Hij heeft daar nog een contract voor een jaar met een optie om er nog een seizoen aan vast te knopen. FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren zou hem zomer 2021 graag naar FC Utrecht zien terugkeren. "Ik zou het hardstikke leuk vinden", lacht de eigenaar van de club, "Erik heeft wel eens gezegd dat hij zijn carrière wil afsluiten in Utrecht, dus we houden wel contract Erik!" Zegt van Seumeren in een video-call met Pieters in het programma.

Erik Pieters in Een Berg Sport: "FC Utrecht zal altijd mijn club blijven"


"Dat staat nog steeds", reageert Pieters, "Het ligt natuurlijk aan het juiste moment en de juiste tijd, maar ik zou heel graag willen afsluiten bij Utrecht. En als dat niet als speler lukt, dan maar als iets anders. Dat is voorlopig nog toekomst, maar die woorden gelden nog steeds."

 Erik Pieters (rechtsonder) naast Wesley Sneijder voor Finland - Nederland (2011) Erik Pieters (rechtsonder) naast Wesley Sneijder voor Finland - Nederland (2011) | Foto: Orange Pictures

Pieters volgt FC Utrecht nog steeds op de voet. "Natuurlijk, FC Utrecht blijft mijn club, dat weet iedereen. Daar is het voor mij allemaal begonnen. FC Utrecht heeft me de kans gegeven om dit te mogen doen", vertelt Pieters vanuit zijn woning in Engeland. "Ik heb veel te danken aan FC Utrecht. Ik heb een EK mogen spelen op jonge leeftijd, aan het WK meegedaan en zelfs op de Olympische Spelen gestaan. Ik zat als jong kindje al op de tribune, want mijn vader is fan van FC Utrecht, ik zat bij de Junior Tigers en daarna heb ik zelf de jeugdopleiding doorlopen. Dus de club zit al van jongs af aan in mijn hart."

Alles te danken aan FC Utrecht"
Erik Pieters

Door de coronacrisis ligt ook de Premier League stil. Pieters zit aan huis gebonden in de hoop dat het allemaal snel voorbij is. "Het wordt heel moeilijk. We zijn al meer dan een maand thuis.We zijn een beetje voor ons zelf aan het trainen in afwachting tot een besluit en in de hoop dat het seizoen nog uitgespeeld wordt." Burnley was bezig aan een prima seizoen. De club staat 10e op de ranglijst. "Ja, zonder problemen eigenlijk. We hebben een goede reeks gehad tot dat het coronavirus kwam. Het is balen dat er op deze manier een break in komt, we gaan kijken hoe het af gaat lopen."

 Erik Pieters juicht in zijn periode bij Stoke City Erik Pieters juicht in zijn periode bij Stoke City | Foto: Orange Pictures

Pieters mist het spelletje nog wel het meest. "Dat maakt het mentaal ook wel het zwaarst. Het moet niet veel langer gaan duren."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.



Lees ook




Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -