RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Supporters FC Utrecht hangen spandoek op in Zeist, advocaat De Weger staat de club bij

ZEIST - Een groep fanatieke supporters van de Bunnikside van FC Utrecht heeft een spandoek opgehangen bij de KNVB in Zeist als protest tegen het besluit om FC Utrecht geen Europees ticket toe te kennen. Advocaat Frans de Weger heeft inmiddels toegezegd de club bij te staan in de juridische strijd tegen de KNVB.

Supporters van FC Utrecht zijn boos op de KNVB. Door de coronamaatregelen kan de rest van het seizoen niet worden uitgespeeld. FC Utrecht eindigt op een plek die geen Europees voetbal oplevert, maar heeft één wedstrijd minder gespeeld dan Willem II, dat wel een Europees ticket bemachtigd heeft. Ook de bekerfinale tegen Feyenoord, die ook een plek in Europa kan opleveren, wordt niet gespeeld.

De wegen naar de campus van de KNVB in Zeist waren afgesloten. De 'Utrecht Ultras', zoals de supportersgroep heet, zijn er via een omweg in het bos toch in geslaagd om het spandoek op te hangen. Een petitie die oproept om FC Utrecht toch Europees voetbal te laten spelen volgend seizoen is inmiddels al meer dan 8000 keer ondertekend.

ADVOCAAT FRANS DE WEGER
Advocaat Frans de Weger gaat FC Utrecht bijstaan in de juridische strijd tegen de KNVB. De advocaat kondigde vorige week nog aan namens ADO Den Haag naar de rechter te stappen als die club als degradant zou worden aangewezen. De Weger kent de KNVB goed: hij heeft daar als juridisch medewerker gewerkt.

FC Utrecht-eigenaar Frans van Seumeren kondigde vrijdag al aan met FC Utrecht naar de rechter te stappen. Ook wil hij bij de UEFA zijn gelijk halen. De Europese voetbalbond bekijkt eind mei of de KNVB de tickets voor de Champions League en Europa League eerlijk verdeeld heeft. Koploper Ajax kreeg het beste entreebewijs voor de Champions League toegewezen. AZ mag de tweede voorronde van de Champions League in. Als het aan de KNVB ligt, dan mag Feyenoord rechtstreeks de groepsfase van de Europa League in. PSV en Willem II starten het Europese avontuur in de voorronden van de Europa League.

DE GRAAFSCHAP EN CAMBUUR
De Graafschap en SC Cambuur beraden zich ook over juridische stappen tegen de KNVB. Beide clubs vinden dat zij recht hebben op promotie naar de eredivisie. De Graafschap heeft inmiddels een jurist in de arm genomen en onderzoekt of het gelijk kan optrekken met Cambuur.

De KNVB koos niet voor een promotie - en degradatieregeling in het betaalde voetbal. Cambuur stond bovenaan in de Keuken Kampioen Divisie, gevolgd door De Graafschap.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -