RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB legt beslissing verdeling Europese tickets uit, wachten op goedkeuring UEFA

UTRECHT - De KNVB heeft alle clubs uit het betaalde voetbal in een e-mail uitleg gegeven over de verdeling van de tickets voor de Champions League en de Europa League en de beslissing niet voor promotie en degradatie te kiezen. FC Utrecht grijpt door dat besluit naast een Europees ticket, terwijl het wel in de bekerfinale stond.

Ajax, AZ, Feyenoord, PSV en Willem II zijn nu aangewezen als Europese deelnemers. RKC Waalwijk en ADO Den Haag ontlopen degradatie. SC Cambuur en De Graafschap, de nummers een en twee van de eerste divisie, promoveren niet. FC Utrecht, Cambuur en De Graafschap hebben inmiddels een advocaat in de arm genomen.

UITLEG COMPETITIE
FC Utrecht stond niet alleen in de bekerfinale, de club had op de ranglijst slechts drie punten minder dan Willem II. De ploeg van John van den Brom had een wedstrijd minder gespeeld en een beter doelsaldo dan de Tilburgers. Dat FC Utrecht een duel minder had gespeeld, kwam doordat het duel FC Utrecht-Ajax op zondag 8 februari vanwege de storm Ciara werd afgelast.

De KNVB stelt vast dat als alle wel gespeelde wedstrijden van die speelronde zouden worden geschrapt, dat niet zou leiden tot een andere (eind)rangschikking voor wat betreft de verdeling van de tickets voor de Europese clubcompetities. Willem II verloor die speelronde van PSV.

UITLEG BEKERFINALE
De bond zegt de bekerfinale te hebben geschrapt, omdat de UEFA uiterlijk op 25 mei wil weten waarom de competitie en het bekertoernooi moesten worden beëindigd en op welke wijze de tickets worden verdeeld. De voorlopig uiterste inschrijfdatum voor de Europese toernooien is 3 augustus. In Nederland mag niet voor 1 september worden gevoetbald.


Daarom heeft de KNVB besloten het Europese ticket voor de bekerwinnaar aan Feyenoord te geven, omdat die ploeg, tegenstander van FC Utrecht in de finale, op de ranglijst boven FC Utrecht staat. De bond neemt daarmee een bewust risico. "Wij benadrukken dat dit nog door de UEFA moet worden bevestigd en dat indien de UEFA het hiermee niet eens is, de kans bestaat dat wij deze plaats niet toebedeeld krijgen in het seizoen 2020/21", aldus de KNVB.

Dat laatste zou betekenen dat Nederland voor het komend seizoen een ploeg minder in mag schrijven voor de Europese toernooien, iets waarvoor FC Utrecht in de conference-call met de KNVB al voor had gewaarschuwd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -