RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNBSB: 'Wel kampioenen, geen promotie-/degradatieregeling'


NIEUWEGEIN - De start van het honk- en softbalseizoen is door de KNBSB in verband met corona voorlopig op de lange baan geschoven. In de hoofdklasse kan op zijn vroegst half juni met de competitie worden begonnen. Met de bestaande coronamaatregelen is het tot en met 19 mei niet toegestaan om wedstrijden te spelen in de hoogste klasses. Vooruitlopen op de beslissingen waarmee de overheid op 12 mei komt, heeft de honk- en softbalbond vanuit het bondskantoor in Nieuwegein, wel al wat veranderingen doorgevoerd voor de competities in 2020, die eigenlijk begin april hadden moeten beginnen.

 De eerste pitch had begin april al moeten plaatsvinden De eerste pitch had begin april al moeten plaatsvinden | Foto: Jan Kruijdenberg

Het bondsbestuur heeft besloten dat in alle klassen en poules gewoon om een kampioenschap wordt gespeeld. Dit seizoen kent echter geen promotie/-degradatieregeling. Dat betekent dat Quick Amersfoort ook in 2021 in de Honkbal Hoofdklasse zal uitkomen en het Utrechtse UVV volgend jaar opnieuw in de overgangsklasse.

Clubs krijgen drie weken om zich voor te bereiden"
KNBSB

NOG VRAAGTEKENS BIJ HET SOFTBAL
Dit wekt wel vragen op voor de softbalcompetitie. In 2021 moet de Silver League, het op-één-na-hoogste niveau, met daarin Quick en UVV, verdwijnen. Hoe de teams nu over de Golden League (hoogste niveau) en de 1e klasse verdeeld gaan worden, of dat de hervorming een jaar wordt uitgesteld, is nog onduidelijk.

 De anderhalve meter regel kan wel eens het grootste struikelblok worden De anderhalve meter regel kan wel eens het grootste struikelblok worden | Foto: Jan Kruijdenberg

DRIE WEKEN VOORBEREIDINGSTIJD
De KNBSB hanteert een voorbereidingstijd van drie weken voor de competitiestart. Dat wil zeggen dat zodra de competitie door de regering wordt vrijgegeven, de ploegen drie weken hebben om zich klaar te maken. Uit een ênquette onder de clubs is de duidelijke wens naar voren gekomen om 'afgelaste' competitiewedstrijden te gebruiken als oefenwedstrijden. Daardoor hoeven de clubs niet in korte tijd zelf een oefenprogramma voor te bereiden.

Geen zomerstop in Honkbal Hoofdklasse"
KNBSB

Voor de Honkbal Hoofdklasse is besloten dat de competitie niet onderbroken zal worden in de zomervakantie. Zo hoopt de bond de Hoofdklasse alsnog op 4 oktober afgerond te kunnen hebben. In de Golden League komt wel een onderbreking. De zomerstop van twee weken in de weekenden van 8 en 15 augustus wordt gehandhaafd. In alle andere competities worden wel een normale zomerstop gehanteerd al behoudt de bond het recht om deze met maximaal vier weken in te korten.

Of er vanaf half juni competitie gespeeld kan gaan worden zal voor een groot deel afhangen van de anderhalve meter-regel. Als die op 12 mei wordt gehandhaaft is het onmogelijk om met wedstrijden te beginnen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -