John van den Brom: 'We blijven knokken tot de laatste snik'

UTRECHT - FC Utrecht blijft strijdbaar in het gevecht met de KNVB om de verdeling van de Europese tickets. Vorige week werd duidelijk dat FC Utrecht als bekerfinalist geen aanspraak maakt op het deelnamebewijs aan de groepsfase van de Europa League, terwijl Feyenoord, tegenstander in de finale, het ticket wel krijgt. Vandaag kwam daar een mededeling van de UEFA overheen dat het de KNVB steunt in zijn beslissing.
We blijven knokken tot de laatste snik
John van den Brom
Het weerhoudt FC Utrecht er niet van om de rechtszaak die het aanspant door te zetten. "Ik ben blij met de strijdvaardigheid van mijn club", reageert trainer John van den Brom in Een Berg Sport op het plotselinge nieuws. "Ik heb net Jordy (Zuidam) nog even aan de lijn gehad. We blijven knokken tot de laatste snik. Dat past bij de club, maar ook bij de leiding van FC Utrecht."
John van den Brom hoopt snel weer langs de lijn te staan
John van den Brom hoopt snel weer langs de lijn te staan © fcutrecht.nl
Van den Brom ging de afgelopen weken bewust niet in op verzoeken uit de media. De trainer vond het uit zelfbescherming beter om even niet te reageren op de keuzes van de KNVB. "Het is moeilijk om kalm te blijven met iets waar je zelf helemaal niets aan kan doen." Een situatie die Van den Brom als trainer niet gewend is. "We zijn als trainers gewend om ons druk te maken om hetgeen waarop je invloed kan hebben, zoals op je spelers en ik zou bijna zeggen scheidsrechters, hoewel dat ook niet altijd gelukt is." moet Van den Brom lachen, om daar serieus aan toe te voegen: "Je moet gewoon accepteren dat dit niet is wat je wil, maar dat je je daar als trainer ook bij neer moet leggen."
Kostte me moeite om kalm te blijven
John van den Brom

WEER BEGONNEN MET TRAINEN

Vandaag ging Van den Brom voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus weer met zijn spelers de wei in. De spelers druppelden langzaam binnen om in kleine groepjes in aangepaste spelvormen de draad weer op te pakken. "We hebben zeven weken thuis in een isolement gezeten. Het was echt een opluchting dat we in kleine groepjes weer wat konden trainen. En het is fijn om die jongens weer te zien." Van den Brom wil deze maand gebruiken om te trainen om daarna een korte vakantie in te plannen. "Dan starten we op 1 juli met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Hopelijk kunnen we dan half september starten met de nieuwe competitie.
Bij voetbal hoort gewoon publiek
Jan van Zanen

VAN ZANEN WIL WEDSTRIJDEN ZONDER PUBLIEK OVERWEGEN

Burgemeester Jan van Zanen staat er open voor om waar nodig de eerste fase van de competitie in een lege Galgenwaard af te werken. "We zijn er ook over aan het denken met de burgemeesters en de KNVB. Ik vind het persoonlijk helemaal niets, maar als er daardoor eenmaal weer een begin is dan maar tijdelijk even zonder publiek." Van Zanen vindt ook dat we 'slim moeten nadenken'. "Ik hoop echt dat het kan, maar ik vind wel, voetbal: daar hoort publiek bij."
John van den Brom: "We vechten tot de laatste snik"
Van den Brom is blij met de opstelling van de burgemeester. "Fijn dat onze burgemeester het liefst wedstrijden met publiek ziet als de situatie dat toe laat", reageert de trainer van FC Utrecht. "Je speelt uiteindelijk voor het publiek. Dus hoe eerder hoe beter."
Korneel trekt in zijn ode van leer tegen de KNVB

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.