RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Onder Lucas Judge moet SCHC eindelijk eens landskampioen worden

1/2
BILTHOVEN - Met de nieuwe coach Lucas Judge moeten de vrouwen van SCHC eindelijk eens een keer kampioen van Nederland worden. Dat is de ambitie van de geboren Australiër, die volgend seizoen Nettie van Maasakker opvolgt als hoofdcoach van de Bilthovense hoofdklasser.
Lucas Judge kwam in 2004 naar Nederland. Hij speelde één seizoen voor EMHC, zes jaar voor Oranje Zwart en vier jaar voor Pinoké. Judge kwam 17 keer uit voor Oranje. In zijn geboorteland Australië was hij jeugdinternational.
Judge was de afgelopen twee seizoenen assistent van Van Maasakker. "We zijn aan iets moois begonnen. Deze groep is jong en er zit heel veel potentie in", zegt Judge. "Wij moeten meedoen om de titel, en ik hoop die eindelijk eens naar Bilthoven te halen."

Dat gaat dan gebeuren zonder Carlien Dirkse van den Heuvel, die na het voorbije afgebroken seizoen afscheid neemt. "Dat is een groote aderlating. Carlien was een boegbeeld voor SCHC en het hele Nederlandse hockey."

Mede vanwege het vertrek van Dirkse van den Heuvel zoekt SCHC nog wel naar versterkingen. "Eén of twee gerichte versterkingen. Verder staat deze groep goed, en willen we investeren in de jeugd."

 "Vertrek Carlien Dirkse van den Heuvel is een grote aderlating" | Foto: Gerrit van Keulen

OPMERKELIJKE TRAINERSLOOPBAAN
Het is de tweede keer in zijn trainersloopbaan dat Judge hoofdcoach is. Na zijn actieve loopbaan (zie kader) werd hij assistent bij de vrouwen van Laren. Vervolgens was hij twee seizoenen hoofdcoach van Oranje Rood. "Daar heb ik zes jaar gespeeld, ik woon er om de hoek. Daar wilde ik een keer hoofdcoach worden. Ik wilde daar ervaren hoe het is om te werken in de top en ontdekken wat ik nog moest leren."

Na twee jaar hoofdcoach te zijn geweest in de top van het mannenhockey volgde een opmerkelijke carrièreswitch: Judge werd weer assistent, nu in Bilthoven bij SCHC. "Ik was gebeld voor Alyson Annan om assistent te worden bij de Oranjevrouwen. Dat had prioriteit voor mij, dus ik zocht een functie die ik daarmee kon combineren. Een combinatie met een baan als hoofdcoach kon niet."

Je kunt niet assistent zijn bij Oranje én hoofdcoach van één van de hofleveranciers"
Lucas Judge

Nu Judge hoofdcoach wordt van SCHC moet hij zijn functie bij Oranje opgeven. "Je kunt niet assistent zijn bij Oranje én hoofdcoach van één van de hofleveranciers", zegt de Eindhovenaar. "Wat wel heel erg jammer is, is dat ik door het uitstel nu de Olympische Spelen misloop."

NIEUWE ASSISTENT
Bij SCHC tekende Judge een contract voor drie jaar. "Dat is een mooi signaal van de club naar mij toet, en de club wil stabiliteit", aldus Judge, die inmiddels Bert Remmerswaal gestrikt heeft als zijn assistent. Remmerswaal was de afgelopen drie seizoenen assistent-coach bij de mannen van Almere.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -