RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Kinderen sporten weer: 'Met mijn broer kon ik maar één keer overspelen'


ODIJK - Sinds deze week mag er weer gesport worden en dat zorgt voor vreugdetaferelen op de velden. Enkele dagen geleden hervatten de eerste sportverenigingen hun trainingen. Dit weekend ging het pas echt los.

Ook in Odijk staan de kinderen weer op het voetbalveld. Gert Kruys organiseerde met zijn Gert Kruys Academy een voetbalclinic op het veld van SV Odijk. Geheel volgens het corona-protocol. Handschoentjes, mondkapjes voor eventuele blessurebehandelingen en uiteraard afstand houden. "Samen met de club hebben we afgesproken dat we alle richtlijnen hanteren die gelden", vertelt een opgewekte Kruys. "Dus niets aan het toeval overlaten, want als je het doet moet je het goed doen."

Gert Kruys gaf in Odijk voor het eerst weer training aan de jeugd


Bij SV Odijk staken ze direct na de persconferentie van premier Rutte de koppen bij elkaar. Dat resulteerde al snel in een draaiboek met maatregelen, zoals een toegangsbeleid bij de ingang. "Vanuit de KNVB zijn we goed geïnformeerd en we kregen goede steun vanuit het Sport Huis", voegt voorzitter van SV Odijk Vincent de Wit toe, "Dus op zich viel het allemaal wel mee."

 Gert Kruys brengt zijn enthousiasme over op de jeugd Gert Kruys brengt zijn enthousiasme over op de jeugd | Foto: RTV Utrecht

ELLEBOOGJE OM DOELPUNT TE VIEREN
Het leverde een boel blije gezichten op zondagochtend in Odijk. "Ik kon wel met mijn broer voetballen, maar dan kon ik maar met één passen", vertelt de intens gelukkige Levi, die nu weer voldoende keus heeft aan spelers waaraan hij de bal kan overspelen. En op het vieren van doelpunten heeft Tygo al wat bedacht. "In mijn eentje juichen, of met vrienden op afstand. Of je geeft elkaar een elleboogje", lacht hij.

 De spelers doen op ruime afstand een oefening De spelers doen op ruime afstand een oefening | Foto: RTV Utrecht

Ook Kruys was het binnen zitten zat. "Ik had er enorm veel zin in. Je merkt ook aan de kinderen dat ze gretig zijn. Ze vreten de bal op en zelf vonden we het ook heel erg leuk om weer te beginnen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -