RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Utrechtse burgemeester Van Zanen: 'Kijk een beetje naar elkaar om'


UTRECHT - De Utrechtse burgemeester Jan van Zanen heeft zijn bezoek aan de studio van RTV Utrecht aangegrepen om de inwoners van zijn stad een hart onder de riem te steken.

"Ik wens jullie allemaal een goede zomer en gezondheid", zei de burgemeester die een tegenslag te verwerken kreeg door het niet doorgaan van de Vuelta in Utrecht dit jaar. "Toch wil ik niet van een klap spreken. De echte klappen krijgen we nu door de corona, denk aan de economische sector, de culturele sector en dat geldt ook voor sportverenigingen die het ook hartstikke moeilijk hebben."

Van Zanen vindt dat gezondheid voor gaat en hoopt dat we met zijn allen goed de zomer doorkomen en uitkomen. "Ik wens iedereen gezondheid toe en vertrouwen. En laat je naaste niet in de steek. Kijk een beetje naar elkaar om, want dat hebben we nu zeker nodig."

Burgemeester Van Zanen: "Laat elkaar niet in de steek"


LAMMETJES IN DE WEI
Van Zanen is blij dat de regels wat soepeler zijn geworden, met name voor de jeugd die weer mag sporten. "Ja, die mogen weer wat bewegen. Een soort van lammetjes die de wei in gaan. Heerlijk." Toch waarschuwt de burgemeester wel. "We zijn natuurlijk zover gekomen, omdat we ons zoveel mogelijk aan de restricties hebben gehouden. De mensen worden het wel zo langzamerhand een beetje zat. Dus ik doe wel een beroep. Dit kan nu weer. Laten we ons verder wel in acht nemen. Wie weet wat er dan over een paar weken wel weer kan."

De burgemeester is blij dat er specifiek voor sport is gekozen om de teugels bij de jongeren een beetje te laten vieren. "Sport is natuurlijk sowieso goed. En ik heb liever dat ze daar hun energie in steken dan in andere dingen."

Burgemeester Van Zanen: "Mooi om die kinderen als lammetjes de wei in te zien gaan"


AMBITIES LIGGEN IN UTRECHT
Van Zanen is voorlopig niet van plan om zijn stad aan een ander over te dragen in ruil voor een hoge functie in Den Haag. Zoals voorganger Ivo Opstelten bijvoorbeeld deed om - na een tussenstop als burgemeester van Rotterdam - minister van Veiligheid en Justitie te worden. "Mijn ambities liggen in Utrecht en nergens anders. Overigens is de situatie zo dat als je burgemeester van Utrecht bent je ook met het land moet bezighouden. We liggen in het centrum van het land en zijn - door de crisis - maar ook al eerder zo belangrijk geworden voor Nederland, dat je je als Utrechtse burgemeester overal mee mag bemoeien. En dat is alleen maar goed."


Meer lezen over het coronavirus in de regio? Alle verhalen en de gevolgen voor de provincie Utrecht hebben we verzameld op deze plek.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -