Wesley Sneijder verrast FC Utrecht Old Stars in coronatijd

UTRECHT - Het valt niet mee voor de spelers van de FC Utrecht Old Stars. Het walking footballteam kan niet trainen en geen wedstrijden spelen. Om elkaar toch te zien spreken ze af om te videobellen en zorgt de club voor mystery guests.
Gert Kruys en Wesley Sneijder
Gert Kruys en Wesley Sneijder © Sandra Bijkerk
"Dan blijft de camera op zwart en moeten we vragen stellen om te ontdekken wie er zit. Laatst hadden we Hans van Breukelen, die hadden we zo geraden!", vertelt Old Star Peter Hof. "Vandaag wisten we Gert Kruys ook zo te raden, maar toen ineens Wesley Sneijder in beeld kwam, was dat wel speciaal!"
De mannen van de Old Stars zijn niet meer de jongsten. Een aantal valt in de risicogroep als het om corona gaat. "En als ze dan niet meer kunnen voetballen, dan voelt dat natuurlijk heel erg rot", zegt Gert Kruys. "Dan is het mooi met die mannen een beetje te babbelen. Wesley doet dat soort dingen heel graag. Hij heeft zich al ingezet voor de voedselbank en voor de mensen in zijn wijk Ondiep. FC Utrecht is een club die zich op maatschappelijk vlak inzet en daar hoort dit ook bij."
Gert Kruys en Wesley Sneijder in gesprek met de FC Utrecht Old Stars
Gert Kruys en Wesley Sneijder in gesprek met de FC Utrecht Old Stars © RTV Utrecht
Volgens Peter Hof is dat gelukt. "Gert vertelde dat hij eens met FC Utrecht in Roemenië was voor een Europese wedstrijd en dat hij op de kamer lag met Ben Rietveld en Ton de Kruijk. Toen moest hij in het midden van het bed liggen met die twee mannen aan weerszijden. Als je hoort hoe dat ging, dan rollen de tranen over je wangen."
Kruys weet dat die anekdote het altijd goed doet. "Ik was nog een jonge speler en ben maar in dat grote bed gaan liggen. De Kruijk en Rietveld waren helemaal poedelnaakt en kropen tegen me aan! Ze zeiden toen met dat platte Utrechtse accent 'lekker hè zo'n hotdoggie, Gertje!'"
De Kruijk en Rietveld waren helemaal poedelnaakt en kropen tegen me aan! Ze zeiden toen met dat platte Utrechtse accent 'lekker hè zo'n hotdoggie, Gertje!'
Gert Kruys
Sneijder vertelde volgens Hof over hoe hij de coronacrisis doorkomt. "Hij vertelde dat hij het ook een lastige tijd vindt en veel gaat vissen. We zijn als FC Utrecht Old Stars sinds deze week in kleine groepjes weer begonnen met tennisvoetbal. Met onderlinge afstand is dat goed te doen. Wesley wil graag een keer mee komen doen. Als hij het niveau aan kon, zei hij. Mooie humor toch? Hij is van harte welkom!"
Kruys en Sneijder kregen van de spelers wel opmerkingen dat ze niet anderhalve meter uit elkaar zaten. "We hebben tijdens het gesprek samen even voor de camera gezeten", geeft Kruys schuldbewust toe. "Kon echt niet anders. Het paste anders niet in beeld. Toen het gesprek klaar was, hebben we uiteraard meteen weer afstand genomen."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.