KNBSB wil niet tot september wachten

© Jan Kruijdenberg
NIEUWEGEIN - De Nederlandse Honk- en Softbalbond, KNBSB, wil niet tot september wachten met het het spelen van wedstrijden. De bond vindt dat er voor haar sporters, andere coronamaatregelen moeten gelden dan nu het geval zijn. Naar aanleiding van de aankondiging vanuit de overheid met betrekking tot de versoepeling van de coronamaatregelen en de 'routekaart', is de bond actief in gesprek met NOC*NSF en de overheid, om de mogelijkheden voor differentiatie te bespreken.
De KNBSB is hierover actief in gesprek met NOC*NSF en de overheid. Het maakt zich hard, om voor zomersporten een andere routing te hanteren, waarin het spelen van competitie eerder mogelijk is. Het honkbalseizoen loopt normaal van april tot en met september. Het besluit van woensdag zou betekenen dat er in 2020 helemaal geen honkbalwedstrijden gespeeld kunnen worden. Daarom hoopt de bond op een versoepeling voor haar sport, zodat er in juni al weer competitie gespeeld kan worden.
De bond onderbouwt dit met een aantal maatregelen die al eerder zijn voorgesteld en beschreven, zodat honkbal en softbal tot 'niet-contactsporten' worden omgevormd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.