RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Polsstokbond Holland: 'Staan voor een boel hoofdbrekens'

PROVINCIE UTRECHT - Met de bekendmaking van de nieuwe coronamaatregelen is veel duidelijk geworden, toch levert het tal van clubs en bonden ook een heleboel vragen en dilemma's op. Zo ook bij de Polsstokbond Holland. "We zitten met een boel vraagtekens", laat voorzitter André Faaij weten aan RTV Utrecht.

Voor het polsstokverspringen betekenen de nieuwe maatregelen dat er, als 'niet-contactsport' vanaf maandag weer getraind mag worden. Wedstrijden zijn pas weer toegestaan in september, normaal gesproken de slotmaand van het seizoen.

WEL HOLLANDS KAMPIOENSCHAP, GEEN DEELNEMERS
Hoe de bond dit gaat inrichten is het voornaamste 'hoofdbreken'. Op 5 september staat het Hollands Kampioenschap op de rol. "Maar hoe kunnen we de deelnemers daarvoor laten kwalificeren als er in de zomer geen wedstrijden zijn? Normaal gesproken vindt dat tijdens wedstrijden voorafgaande aan het HK plaats, maar daar is nu geen mogelijkheid voor", redeneert Faaij.

PUBLIEKSSPORT
Op 19 september is het Nederlands Kampioenschap, dan nemen de beste springers van Holland en Friesland het tegen elkaar op. "We moeten eerst maar eens gaan nadenken of we deze wedstrijden nu wel willen", zegt Faaij. "Fierljeppen is een echte publiekssport. De wedstrijden na 1 september zijn echter nog zonder publiek. Ook in Friesland leeft dat sentiment. We gaan de komende week bij elkaar zitten om over alles eens goed na te denken."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -