RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

FC Utrecht houdt hoop op bekerfinale: 'KNVB wil in augustus al weer oefenwedstrijden'

1/4
UTRECHT - De KNVB is bezig om in augustus alweer serieuze oefenwedstrijden te plannen, terwijl dit officieel pas vanaf 1 september weer is toegestaan. Technisch directeur van FC Utrecht, Jordy Zuidam, bevestigt dat dit in een videocall tussen de KNVB, de clubs en zendgemachtigde FOX naar voren is gekomen.

Jordy Zuidam: "Beleid KNVB zit vol tegenstrijdigheden"


Zuidam ziet de kansen om Europees voetbal af te dwingen dan ook groeien. "Dan kunnen we ook een bekerfinale spelen", zegt Zuidam in Een Berg Sport. "Er zijn heel veel tegenstrijdigheden en heel veel uitspraken staan haaks op elkaar. Dat is moeilijk te begrijpen." Zuidam denkt dat de kansen van zijn club om juridisch zijn gelijk te krijgen hierdoor in toenemende mate groter worden.

Als de KNVB oefenwedstrijden wil in augustus kunnen we ook een bekerfinale spelen"
Jordy Zuidam

Zuidam krijgt daarin bijval. "Guus Hiddink liet vanmorgen ook weten dat een week voor de start van de competitie de bekerfinale gespeeld moet worden", laat Gert Kruys weten. "Een belangrijke richtlijn van de UEFA is dat er alles en dan ook alles aan gedaan moet worden om de cupfinals te spelen", gaat Zuidam verder. "Op het moment dat je met alle partijen in oplossingen gaat denken zijn wij ervan overtuigd dat er een oplossing te vinden is voor de bekerfinale.

In Frankrijk, waar het seizoen ook beëindigd is, heeft men al laten weten voor de start van het nieuwe seizoen de bekerfinale te willen spelen. Doordat er daarnaast ook landen zijn die de competitie in de zomer nog willen uitspelen, is het nog maar de vraag of de UEFA niet weer moet gaat schuiven met haar eigen deadlines.

Jordy Zuidam: "UEFA kijkt naar onze zaak"


DRIE WEGEN
De UEFA gaat ook de zaak van FC Utrecht bekijken en heeft daarbij al aan de club laten weten dat bepaalde richtlijnen flexibel zijn. Waaronder de inschrijvingsdatum voor de Europa League die officieel op 3 augustus staat. "Daardoor zien we voldoende ruimte om de bekerfinale te spelen en dat is waar het ons om gaat. Daar geloven onze advocaten in en we zullen strijden tot het eind om die rechtvaardigheid te halen", geeft Zuidam de koers van de club aan. "Er zijn drie wegen: Het Nederlands recht, de UEFA en als je daar uiteindelijk niet uitkomt het internationale sporttribunaal CAS." De meest passende route voor FC Utrecht dit moment is via de UEFA.

De ode van Korneel


VOET TUSSEN DE DEUR BIJ UEFA
De advocaten van FC Utrecht, Frans de Weger en Jeroen Bedaux, hebben volgens Zuidam contact gehad met een hoge functionaris bij de UEFA. "Dat was een goed gesprek, waarbij ze gehoor hebben gekregen aan ons verhaal. De UEFA heeft aangegeven naar onze zaak te willen kijken. Onze advocaten zijn nu heel druk bezig om de documenten klaar te maken en op te sturen."

Daaruit concludeert Zuidam dat zijn club kans maakt. "We zien voldoende aanknopingspunten om ons gelijk te halen, daarbij is het is heel belangrijk dat ze ook open staan voor ons verhaal. Zodra de stukken binnen zijn gaan ze die bestuderen, dus de eerste stap is genomen."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -