RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ramadan op de helft: Adam al Kandoussi worstelt met conditie en coronavirus

1/2
UTRECHT - Adam al Kandoussi is bekend als internationaal worstelatleet, maar sinds kort ook als personal trainer in zijn achtertuin. Normaal gesproken traint hij in zijn sportschool in Utrecht Overvecht, dat kan nu niet vanwege de coronamaatregelen. Dus hangen er bokszakken voor de achterdeur en krijgt een worstelpop naast de tuinschuur er flink van langs.

Zo geeft Adam een paar lessen per week. Genoeg voor hem en zijn mede worstelaars om enigzins fit te blijven. Kracht en techniek trainen gaat, alleen het echte worstelen zal nog even moeten wachten. De sport is onmogelijk uit te oefenen op anderhalve meter afstand.

SPORT EN VASTEN
En dan is het nog Ramadan ook. Een periode waarin normaal gesproken veel contact is met familie en moskeegangers. Dat sociale activiteiten wegvallen maakt het een andere vastentijd dan normaal, zegt Adam. "Normaal gesproken eet je met je familie, zie je elkaar bij de moskee. Dat gaat nu niet vanwege gezondheidsredenen. Het beste is om dat nu gewoon maar even te laten."

Daarentegen gaat de training gewoon door. Twee keer per dag werkt Adam zichzelf of een andere sporter in het zweet. Vandaag houdt hij de stopwatch in zijn hand, naamgenoot Adam Benhammou mag het achtertuintrainingscircuit afgaan.

Losgaan op de worstelpop, boksen tegen de zak, trainen met de zware fitness touwen. In de brandende zon en zonder een slok water. Adam Benhammou: "Dat is Ramadan. We moeten wel doorzetten." "Je moet niet aan water denken, jezelf niet gek maken", vult Al Kandoussi aan. En zo is fit blijven tijdens Ramadan een mentale uitdaging.

Net als het niet opzoeken van familie en vrienden nu het coronavirus nog rondwaart. Adam Al Kandoussi: "Het is wat het is en we moeten het beste ervan maken. We kunnen klagen maar dat heeft geen nut. Mentaal sterk zijn en we komen hier met z'n allen wel uit."

Het trainingscircuit van Adam


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -