RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Vorm rekent op herstart Premier League: 'Ze doen er alles aan'


NIEUWEGEIN - Als straks de Premier League hervat wordt is dat goed nieuws voor Michel Vorm. De 36-jarige doelman van Tottenham Hotspur zit het grootste gedeelte van de dag gedwongen binnen in zijn woning in Londen.

"Naar omstandigheden gaat het goed", laat de Nieuwegeiner weten in Een Berg Sport. "Het is een moeilijke tijd. Ook omdat de restricties hier wat groter zijn dan in Nederland. Eigenlijk mag je maar ťťn keer per dag naar buiten. Dus dat is: auto in, uitstappen bij het trainingsveld, trainen en weer naar huis." Getraind wordt er dus wel weer in Engeland, waar het coronavirus erger huishoudt dan in Nederland.

 Michel Vorm stond 48 keer onder de lat bij de Spurs. Michel Vorm stond 48 keer onder de lat bij de Spurs. | Foto: Orange Pictures

En dat gebeurt zonder spelers op de ziekte te testen. "We zijn nog niet getest. Dat gebeurt over twee weken. Ze doen er alles aan om de competitie uit te spelen. Er moeten nog wel wat dingen geregeld worden, maar het lijkt erop dat het wel gaat gebeuren."

We worden binnenkort getest op corona"
Michel Vorm

In Engeland staat Liverpool een straatlengte voor op de rest. De club kan de eerstvolgende speelronde kampioen worden, als het zelf weet te winnen en Manchester City verliest. Het Tottenham van Vorm staat achtste en is nog in de race voor Europees voetbal. Vorm heeft bij de Spurs nog geen salaris hoeven inleveren. "Op de club hebben we het wel over de crisis, maar er is niet gezegd dat we salaris moeten inleveren. Wel kunnen we op eigen initiatief doneren om te helpen."

Michel Vorm: "Het lijkt erop dat we weer gaan spelen"


ANDERLECHT
Vorm wordt ook in verband gebracht met de Belgische topclub Anderlecht. Hij heeft de geruchten zelf ook meegekregen. "Ik heb niks van ze gehoord. Maar dat heeft denk ik vooral te maken met de onduidelijkheid die er op dit moment heerst in de voetbalwereld. Het lijkt er nu op dat de competitie in BelgiŽ officieel wordt beŽindigd. Dus je hebt best kans dat dit pas op een later moment zal gaan spelen."

 Michel Vorm met een katachtige reflex in zijn tijd bij FC Utrecht Michel Vorm met een katachtige reflex in zijn tijd bij FC Utrecht |

FC UTRECHT
Vorm staat ook open voor een terugkeer naar Nederland al heeft hij het in Engeland eigenlijk prima naar zijn zin. "Ik voel me hartstikke goed en ben topfit. Maar intussen ben ik alweer zo'n tien weg en bevalt het wel heel goed hier in het buitenland. Ik heb nog maar een contract tot 30 juni en ik heb geen idee wat ze daarmee gaan doen als de competitie dan nog bezig is. Eerst maar afwachten hoe dat afloopt, maar ik sta overal voor open, dus praten kan altijd", aldus de keeper die nog regelmatig contact heeft met Jordy Zuidam, de Technisch Directeur van FC Utrecht.

Voor Michel staat de deur altijd open bij FC Utrecht"
Jordy Zuidam

Vorm is onder de indruk van de keepers die momenteel bij FC Utrecht rondlopen. "Complimenten voor Jordy daarvoor. Eťn goede keeper is al moeilijk te vinden, als je er dan meerdere hebt, dan ziet het er voor de toekomst erg goed uit."

DEUR STAAT OPEN
Zuidam geeft aan dat de deur voor Vorm altijd open zal staan bij FC Utrecht. "Het is een jongen om altijd goed contact mee te houden, los van het feit dat hij een goede keeper is. We kennen elkaar al heel lang en ik denk dat hij ook na zijn carriŤre een bijdrage aan de club kan leveren, in wat voor rol dan ook."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -