RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Fans FC Utrecht willen bekerfinale in Duitsland spelen


UTRECHT - Fans van FC Utrecht hebben het op het eerste oog wilde idee op gevat om de bekerfinale tussen hun club en Feyenoord in Duitsland te laten spelen. Vloeken in de kerk of het ei van Columbus? Dat het niet zo'n gekke gedachte is blijkt als je er wat dieper over nadenkt.

In Nederland mogen tot 1 september geen wedstrijden worden gespeeld en begin augustus wil de UEFA weten wie de Europese plek invult die is toebedeeld aan de winnaar van het bekertoernooi. Een finale in Nederland is dus uitgesloten, vandaar dat de KNVB besloot om op basis van de ranglijst het ticket aan Feyenoord te geven. FC Utrecht is een procedure gestart, omdat de bond volgens de club niet alle mogelijkheden heeft verkend om op een andere manier een vorm van finale te spelen. Iets wat wel vereist wordt in het door de KNVB zelf opgestelde bekerreglement.OVER DE GRENS
In dat reglement staat niets over het spelen van een finale buiten de landsgrenzen. En daar duiken de supporters van FC Utrecht nu in. De Bundesliga wordt op 16 mei hervat. Wat het spelen van de finale op Duits grondgebied, weliswaar zonder publiek, mogelijk maakt.

Fans hebben daarom een spandoek opgehangen bij het stadion van FC Twente. De Tukkers hebben namelijk een connectie met Duitsland, omdat ze bevriend zijn met Schalke 04.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -