RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

KNVB: 'Geen plannen voor bekerfinale in Duitsland'

UTRECHT - Het idee van supporters van FC Utrecht om de bekerfinale tussen FC Utrecht en Feyenoord in Duitsland te spelen, vindt geen weerklank bij de KNVB. FC Utrecht-fans opperden dit weekend om de finale over de grens te spelen, omdat daar met ingang van komend weekend, zij het zonder publiek, weer gevoetbald gaat worden.

"Het standpunt van de KNVB is dat het seizoen voorbij is", laat een woordvoerder weten. "Er mag voor 1 september niet gevoetbald worden. Wij hebben geen plannen voor iets anders."

ONDUIDELIJK
Dat staat haaks op hetgeen technisch-directeur Jordy Zuidam van FC Utrecht vrijdag vertelde in het RTV Utrechtprogramma Een Berg Sport. Hij meldde dat de KNVB plannen maakt om in augustus al oefenduels te laten spelen.

De KNVB herhaalt ook dat op 25 mei aan de UEFA moet worden gemeld welke clubs Europa in gaan. Dat strookt niet met het besluit dat de UEFA in april nam. De Europese bond stelde toen dat de nationale bonden uiterlijk op 25 mei moeten aangeven hoe ze hun competitie gaan beëindigen, niet dat ze dan hun Europese deelnemers bekend moeten maken. Voor landen die in mei of zelfs in juni de competitie hervatten, is dat zelfs onmogelijk.
Dit is de letterlijke tekst van het UEFA-besluit van 23 april: "National Associations and/or Leagues should be in a position to communicate to UEFA by 25 May 2020 the planned restart of their domestic competitions including the date of restart and the relevant competition format." RECHTSZAAK
FC Utrecht zet alles op alles om de KNVB bekerfinale gespeeld te krijgen. De club bereidt een rechtszaak tegen de KNVB voor, omdat de voetbalbond Utrecht heeft gepasseerd bij het verdelen van de tickets voor Europees voetbal.

FC Utrecht bereikte de bekerfinale, waarin het tegen Feyenoord zou spelen. De KNVB kende Feyenoord het Europese ticket voor de bekerwinnaar toe, omdat die club in de afgebroken competitie boven FC Utrecht stond.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -