RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

GVVV hervat training. 'Ik sta te trappelen'

1/2
VEENENDAAL - Tweede divisionist GVVV hervat als eerste topamateurclub in onze provincie deze week de training. Dinsdagavond gaat de selectie van de Veenendalers voor het eerst het veld op. "Op vrijwillige basis, we verplichten niemand", zegt assistent-trainer Dennis van Meegdenburg.

De voormalige spits leidt de training samen met keeperstrainer Danny LŁcke. Hoofdtrainer Niek Oosterlee, die na dit seizoen vertrekt, is er niet bij. "Een beslissing van de club", zegt Van Meegdenburg. "We trainen nog een week of drie, de club vond het niet nodig dat Niek daarvoor deze kant op kwam."

Het zal een vreemde training zijn, zo verwacht Van Meegdenburg. "Het is sowieso gek in deze tijd. Alles moet op anderhalve meter, je weet niet wie er zijn en hoeveel er zijn. Dus we gaan op basis van de hoeveelheid aanwezigen bepalen wat we gaan doen. Het zullen vooral trap- en passoefeningen zijn."

 Tom Oostinjen: Tom Oostinjen: "Ik sta te trappelen, ik heb zin om weer te voetballen." | Foto: Geert Lommers

TOM OOSTINJEN
Van Meegdenburg weet nog niet wie er komen, maar kan in elk geval rekenen op de aanwezigheid van Tom Oostinjen. "Ik sta te trappelen, ik heb zin om weer te voetballen", zegt de middenvelder. "Ik ga samen met Danny de Leeuw richting Veenendaal, ook goed om weer even met de jongens samen te zijn."

Oostinjen hield zich, zoals de meeste spelers, de afgelopen twee maanden zelf fit. "Kickboxtraining, hardlopen, af en toe een balletje trappen. Dat zal het bij GVVV ook zijn, we kunnen geen positiespel doen, geen partijtje."

Behalve Oostinjen en De Leeuw zal ook Robin Mulder zeker van de partij zijn. "Ik ben blij dat ik er even uit kan", zegt de aanvaller. "Ik ben niet zo'n hardloper, dus ik heb vooral wat krachttraining gedaan de afgelopen weken. Lekker om weer even met de jongens te zijn."

De selectie van GVVV traint in principe tot het einde van de maand. "We gaan deze week eens kijken hoeveel jongens er naar de training komen", zegt Dennis van Meegdenburg. "Met tien, twaalf man is het prima te doen. Als we met vijf of zes man staan heeft het weinig zin.

ANDERE CLUBS
Bij Spakenburg zijn ze van mening dat nu trainen sowieso weinig zin heeft. "De meerwaarde is nihil", laat trainer Eric Meijers weten. Zijn club begint op 25 juni met de nieuwe selectie aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

DOVO en Hercules laten weten in overleg te zijn over de eventuele hervatting van de training. Hoogland gaat op 19 mei weer het veld op met de selectie van het afgelopen seizoen. "Daarna zal er een moment komen dat de nieuwe groep met de nieuwe trainer aan de gang gaat", zegt scheidend oefenmeester Raymond Prins. "Maar wanneer dat is, is nog onbekend."Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -