Jochem Twisker: 'Zo snel mogelijk voetballen, desnoods zonder publiek'

© Geert Lommers
UTRECHT - Als het aan Jochem Twisker ligt wordt er zo snel mogelijk weer gevoetbald, desnoods zonder publiek. "Ik snap de commerciële belangen van de clubs wel", zegt de trainer van het Utrechtse Hercules. "Maar als trainer kijk ik er anders naar."
De tweede divisieclubs uit onze provincie lieten maandag weten pas weer te willen voetballen als er weer publiek mag komen. "Maar je weet helemaal niet wanneer dat is", stelt Twisker, die volgend seizoen GVVV onder zijn hoede heeft. "Stel dat het januari wordt, dan hebben spelers tien maanden geen wedstrijden gespeeld. Je kunt ze al die tijd niet alleen maar laten trainen."

KNVB

Twisker is het eens met de clubbesturen dat voetballen zonder publiek een slap aftreksel is. "Maar nood breekt wet. Als we op 1 september weer mogen voetballen, moet de KNVB de competitie op 1 oktober laten beginnen. Hoe vervelend het ook is als daar geen publiek bij zal zijn. Nog langer stilzitten is voor mij eigenlijk geen optie."
Twisker vindt dat de KNVB snel een besluit moet nemen. "Ook al is dat gezien de huidige situatie onder voorbehoud. Als je nu zegt dat we 1 oktober gaan voetballen en het kan niet omdat er een tweede golf komt, dan snapt iedereen dat, dan is dat overmacht. Maar je moet mensen een stip op de horizon geven."

REGIONALE TV

Twisker ziet daarbij ook een rol weggelegd voor de regionale televisie. "Ik weet dat supporters hunkeren naar een potje voetbal, desnoods op tv. Daar kan de regionale omroep een rol in spelen, in samenwerking met clubsponsoren. De omroep zal dat niet in zijn eentje op kunnen hoesten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.