RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Voetbalclub DWSV terecht uit competitie gezet door KNVB

UTRECHT - De KNVB stond in haar recht om de Utrechtse voetbalvereniging DWSV uit de competitie te zetten. De bond besloot dat in januari van dit jaar, na meerdere incidenten. De club stapte daarop naar de rechter, die de KNVB vandaag in het gelijk heeft gesteld.

De vereniging was na diverse incidenten al geschorst. De druppel die de emmer deed overlopen voor de voetbalbond was de bedreiging van een scheidsrechter. Hij deelde tijdens een wedstrijd vijf rode kaarten uit en werd daarop naar eigen zeggen bedreigd. Hij besloot vervolgens van het park te rennen.

Voorzitter Wout Stulen liet toen al aan RTV Utrecht weten het niet eerlijk te vinden "dat de goeden onder de kwaden moeten lijden". "Natuurlijk zijn er dingen gebeurd die niet goed zijn maar ik vind dat je dan de desbetreffende spelers moet straffen en niet de mensen die er niets mee te maken hebben. Dit raakt kant noch wal."

LANGER INTENSIEF CONTACT
Het besluit van de KNVB volgde na meerdere incidenten. De bond had al langere tijd intensief contact met de club over ongeregeldheden. Na verschillende (gewelds-)incidenten werd in september 2019 een 'contract risicoaanpak' gesloten tussen de KNVB en DWSV. Daarin stond kortgezegd dat DWSV zich niet langer schuldig mocht maken aan zware tucht- en geweldsincidenten. Ondanks deze aanpak volgde er dus alsnog een ernstig incident. Dit was voor de KNVB de aanleiding om de wedstrijden op te schorten en het lidmaatschap op te zeggen.

De rechter vindt daarom dat de KNVB de juiste stappen heeft genomen het lidmaatschap op te zeggen. De club is bekend met allerlei verschillende incidenten in het verleden. Tijdens de wedstrijd in oktober 2019, maar ook in de tijden daaraan voorafgaand, blijkt dat DWSV de veiligheid van spelers en functionarissen op en rond het voetbalveld niet kan garanderen.

De rechter vindt wel dat de voetbalbond de Utrechtse voetbalclub alle stukken had moeten geven waarop het opzeggingsbesluit was gebaseerd. Toch is dat niet voldoende aanleiding om het genomen besluit terug te draaien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.


Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -