RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Van Veenendaal maakt opvallende transfer naar PSV

NIEUWEGEIN - Sari van Veenendaal is met ingang van het nieuwe voetbalseizoen weer op de Nederlandse velden te zien. De keepster van Oranje ruilt het Spaanse Atlťtico Madrid in voor PSV. Dat meldt de NOS.

Een opvallende stap van de Nieuwegeinse, want doorgaans ziet de eredivisie internationals van het Nederlands elftal juist naar het buitenland vertrekken. Een toelichting van Van Veenendaal ontbreekt vooralsnog. Haar transfer is nog niet officieel naar buiten gebracht. Van Veenendaal maakte vorig jaar - nadat ze bij het voor Oranje zilveren WK tot keepster van het toernooi was verkozen - de overstap van Arsenal naar Atlťtico, een van de beste clubs van Europa. Daar was ze echter nooit zeker van een basisplaats.

Met PSV gaat Van Veenendaal, in 2019 nog uitgeroepen tot beste keepster van de wereld, komend seizoen de Champions League in. De Eindhovenaren stonden bovenaan de eredivisie toen die vanwege het coronavirus voortijdig beŽindigd werd. Van Veenendaal begon haar profloopbaan bij FC Utrecht en stond van 2010 tot en met 2015 in het doel van FC Twente. Daarna stapte ze over naar Arsenal.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -