RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Revalidatie Willem Janssen verloopt goed: 'Als de competitie half september begint ben ik erbij'

1/5
UTRECHT - FC Utrecht-aanvoerder Willem Janssen gaat ervan uit dat hij bij de start van het nieuwe seizoen van de Eredivisie er weer bij is. De centrale verdediger hoopt snel weer aan te sluiten bij de groepstraining.

"Het gaat goed", zegt Janssen overtuigend. "Als we half september beginnen dan ben ik erbij, dat durf ik wel te zeggen." De aanvoerder van FC Utrecht scheurde op 21 januari van dit jaar zijn kruisband in het KNVB Bekerduel met FC Eindhoven. Begin februari werd hij succesvol werd geopereerd en begon hij aan zijn revalidatie bij de KNVB in Zeist.

Janssen verwacht er half september weer bij te zijn


Het is voor Janssen de tweede keer dat hij van deze knieblessure moet revalideren. Al is de situatie dit keer wel anders. "Het is in die zin eenvoudiger omdat iedereen in thuis zit. Het was zwaarder als ik die groepsdynamiek als enige moest missen", zo zegt hij. "Ik had natuurlijk wel liever gehad dat alles gewoon door ging."

TOEKOMST BIJ FC UTRECHT
Voorlopig is Janssen nog wel in het shirt van FC Utrecht te zien. Hij heeft nog een contract voor n seizoen, met daarbij een optie voor nog een seizoen. "Ik heb echt het gevoel dat ik nog minimaal drie seizoenen kan voetballen. Mijn gevoel bij deze club is fantastisch. Ik ben voorlopig zeker nog niet weg."

Janssen: "Ale vertrouwen in mooie verdedigende bezetting volgend jaar"


SALARISSEN
Door de coronacrisis zullen voetballers salaris in gaan leveren. Ook bij FC Utrecht zal dit gebeuren. "Die gesprekken zijn allemaal heel goed gegaan. Ze hebben in principe niets op te leggen, het is een vrijwillige bijdrage. Bij ons is iedereen bereid mee te denken. Het gaat om een stukje salaris inleveren en de bonussen die je normaal krijgt."

Volgens Janssen stellen de spelers van FC Utrecht zich solidair op


"Ik maak mij wel een beetje zorgen over de toekomst", zegt Janssen. "Je weet wat voor impact dit op de hele maatschappij heeft. De voetbalwereld met alle sponsorinkomsten en dergelijke, dan weet je dat dit harde klappen gaat krijgen."

Willem Janssen over de toekomst in de voetballerij
Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -