Puck Pieterse: "Het was een superseizoen, waarin ik heb laten zien wat ik kan"

© Puck Pieterse Instagram
AMERSFOORT - Veldrijdster Puck Pieterse heeft in de laatste seizoensuitzending van Namen en Rugnummers teruggeblikt op haar voorbije veldritseizoen. Met een Europese juniorentitel en zilver op het WK verdiende ze een overstap naar Alpecin-Fenix, een van de topploegen in het veldrijden.
"We kunnen nu geen wedstrijden rijden, maar hebben wel genoeg tijd om te trainen", lacht de Amersfoortse, die afgelopen week haar achttiende verjaardag vierde. Het seizoen 2019-2020 was zeer succesvol voor haar. "Ik denk dat het een super mooi seizoen was, waarin ik goed heb kunnen laten zien wat ik kan."

AANDACHT IN DE MEDIA

Het leverde interesse op van Alpecin-Fenix, de ploeg van wereldkampioenen Mathieu van der Poel en Ceylin del Carmen Alvarado. Op 1 maart sloot Pieterse aan bij die crossploeg. Ook in de media bleven haar prestaties niet onopgemerkt, ook niet bij de junioren. Pieterse geeft toe dat dat wennen is. "Ik vind die media-aandacht wel gek", vertelt ze. "Want ik doe gewoon mijn ding en als het dan goed gaat, dan krijg je aandacht."
Als juniore wist Pieterse ook tussen de elite-vrouwen meerdere goede uitslagen te rijden. Toch bleef ze in interviews terugvallen op haar plek tussen andere junioren. "Ik probeer mijzelf te vergelijken met de profs, maar ik vind het ook wel goed om na de wedstrijd terug te kijken hoeveelste ik was in mijn eigen leeftijdscategorie. Dan vind ik het wel fijn om mijzelf daarmee te vergelijken."
In de laatste radio-uitzending van Namen en Rugnummers van dit seizoen blikken verslaggevers en medewerkers terug op hoogtepunten van het afgelopen seizoen. Regisseur Michael Jonker koos de opmars van Puck Pieterse in het veldrijden als zijn moment. Beluister hier het radiofragment terug.
Puck Pieterse blikt terug op haar ijzersterke seizoen (met regisseur Michael Jonker)

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.