Thomas van den Houten blikt terug op memorabele dag: 'Ik was opeens landelijk nieuws'

Thomas van den Houten mét voetbalschoenen tijdens het duel met Ajax
Thomas van den Houten mét voetbalschoenen tijdens het duel met Ajax © Orange Pictures
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Spakenburg-linksback Thomas van den Houten zal het afgelopen voetbalseizoen om verschillende redenen niet snel vergeten. De bekerwedstrijd tegen Ajax was voor hem extra bijzonder. Toen hij in de Johan Cruijff Arena was aangekomen kwam hij erachter dat hij zijn voetbalschoenen was vergeten.
Mensen denken er toch aan bij mij naam
Thomas van den Houten
Van den Houten kreeg na het met verloren duel van Ajax veel media-aandacht. "Vooral de eerste paar dagen was het heftig", blikt Van den Houten terug in een speciale aflevering van Namen en Rugnummers. "Ik was opeens landelijk nieuws. Het is nu minder maar ik word er nog wel aan herinnerd. Mensen denken er toch aan bij mij naam."
Thomas van den Houten blikt terug op de dag dat hij zijn voetbalschoenen vergat tegen Ajax (met verslaggever Mark Kloostra)
Het kwam uiteindelijk goed voor Van den Houten. Hij woont in Amsterdam en zijn schoenen konden worden opgehaald. Dit mocht echter niet baten ten behoeve van het resultaat. Spakenburg verloor de achtste finale van de KNVB Beker met 7-0.
"We hadden toen eigenlijk nooit het idee dat we een resultaat konden halen. We hebben het wel lang vol gehouden, maar als eenmaal een doelpunt valt dan gaat het heel snel. Die jongens die waren zo goed", aldus Van den Houten.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.