Nina Kessler erg ziek na reis naar Strade Bianche: 'Het was zonde van de energie'

BREUKELEN - Wielrenster Nina Kessler is na haar reis naar Italië om deel te nemen aan de klassieker Strade Bianche flink ziek geworden. Alles wees erop dat ze het coronavirus had, een kleine twee weken na haar vlucht. De wedstrijd werd uiteindelijk (een dag na haar vlucht) afgelast.
Het was toen nog allemaal onzeker wat er gaande was
Nina Kessler
In een speciale terugblikuitzending van Namen en Rugnummers kijkt de Breukelense terug op een gesprek dat ze op 4 maart had. Daarin had ze al grote twijfels bij het plan om naar Italië te gaan, om precies te zijn Bologna, midden in de Italiaanse brandhaard van het coronavirus. Op dat moment had het virus Nederland al bereikt, maar was er nog niemand aan de ziekte overleden.
"Met de kennis van nu was ik zeker niet ingestapt. Nee, nee, nee. Het was toen nog allemaal onzeker wat er gaande was. We zijn er toen anderhalve dag geweest en toen weer teruggevlogen", legt ze uit. "Het was echt zonde van de energie, en ook vanwege de ellende achteraf. Ik ben ook ziek geworden. Dus ik was zeker niet meer ingestapt."

ONZEKERHEID

"De onzekerheid was het enge. Waar ben je aan toe? Kunnen we nog terug vliegen? Ik was niet heel bang voor het virus, maar meer dat ik vast zou komen te zitten zonder iets. De mechanieker en verzorger kwamen met de auto. Die was al gestopt, dus wij zaten in Italië met niets. Dat was het onzekere en ook heel eng", vertelt Kessler.
Inmiddels is de renster uit Breukelen volledig hersteld, geeft ze aan. "De koersen mogen van mij wel weer beginnen hoor", lacht ze.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.