RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

F3-coureur Verschoor haalt geld op tegen corona


BENSCHOP - Vanaf 3 juli gaat er geracet worden in het FIA Formule 3 kampioenschap. Dan begint het uitgestelde seizoen in Spielberg met de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring.

Richard Verschoor staat op de grid namens het Nederlandse MP Motorsport. De coureur uit Benschop begint aan zijn tweede seizoen in de opstapklasse richting de Formule 1. Afgelopen seizoen had veel weg van een achtbaan. Met hoge pieken en diepe dalen. Tijdens het debuutseizoen liep het in het kampioenschap niet zo lekker voor Verschoor, maar dat maakte hij in het laatste raceweekend goed door de Grand Prix van Macau op zijn naam te schrijven, een monument in de autosport.

 Verschoor op de hoogste trede van het podium in Macau Verschoor op de hoogste trede van het podium in Macau | Foto: Joe Portlock/F3Motorsportimages.com

MONUMENT
"Het was goed voor mij en het team om het seizoen zo af te sluiten. We waren allemaal gewoon mega happy. Het is een geweldige herinnering. Ik denk er nog elke dag aan. Iedere keer dat ik mijn kamer binnen kom zie ik daar die beker staan", vertelt hij in Namen en Rugnummers Live.

Richard Verschoor: "Ik heb goede hoop voor dit seizoen"


Verschoor weet ook nog goed dat heel Nederland die dag aan de telefoon hing. Zo ook Namen en Rugnummers Live. "Ik zat bij jullie in de uitzending toen ik onderweg was naar een club. Dus jullie waren net op tijd", lacht Verschoor, "Daarvan weet ik alles nog, maar van het stukje daarna ben ik wel wat kwijt."

 Richard Verschoor onderweg in de straten van Macau Richard Verschoor onderweg in de straten van Macau | Foto: FIA Formula 3 Championship

TIEN RACEWEEKENDEN IN 2020
Het seizoen 2020 zal zoals het er naar uit ziet uit tien weekenden bestaan. Onlangs lekte de herziene kalender uit. De Formule 3 moet reglementair minimaal negen raceweekenden hebben om tot een officieel kampioenschap te komen. De wedstrijden in Sakhir, Zandvoort en Barcelona werden door het coronavirus afgelast.

"Ik ben er helemaal klaar voor. Wat mij betreft mogen we vandaag al beginnen", aldus een gemotiveerde Verschoor. "Ik voel me fysiek goed en mentaal ook. We waren er natuurlijk al klaar voor, als we gewoon waren begonnen waren we al even bezig, dus dat moet ook wel. Ik heb er vreselijk veel zin in en wel goede hoop, zeg maar."

 Richard Verschoor tijdens de GP van Spanje Richard Verschoor tijdens de GP van Spanje | Foto: Joe Portlock / FIA Formula 3 Championship

De pre-season test in Bahrein was in ieder geval hoopgevend. Toen klokte hij op de derde dag de 5e tijd.

Richard Verschoor strijdt met vrienden tegen corona


STOP CORONA
Verschoor startte afgelopen periode een actie op om geld te inzamelen voor de World Health Organization (WHO). De 19-jarige coureur bedacht het idee om polsbandjes te gaan verkopen. "Van alle inkomsten gaat 82 procent naar de WHO. Door middel van het kopen van een bandje kun je steunen. Het gaat al aardig lekker, dus we zijn helemaal happy." In korte tijd heeft Verschoor al meer dan 3.000 euro opgehaald. De bandje van Verschoor zijn te bestellen op zijn site stopcorona.global.

KALENDER
4-5 juli Red Bull Ring
11-12 juli Red Bull Ring
25-26 juli Silverstone
1-2 augustus Silverstone
8-9 augustus Hockenheim of Barcelona
22-23 augustus Hungaroring
29-30 augustus Spa-Francorchamps
5-6 september Monza
5-6 december Bahrein
12-13 december Abu Dhabi


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -