Piet Buter verlaat FC Utrecht

UTRECHT - FC Utrecht heeft afscheid genomen van technisch directeur Piet Buter.
Beide partijen bereikten donderdag overeenstemming over het ontbinden van het contract van Buter, die FC Utrecht op 1 februari officieel verlaat. Buter kon zich niet vinden in het ontslag van trainer Willem van Hanegem, eind december, en meldde zich vervolgens ziek.
Volgens FC Utrecht en Buter is er geen werkbare basis meer voor een terugkeer van de technisch directeur, zo staat op de website van de club. De taken van Buter worden voorlopig waargenomen door hoofd scouting Edwin de Kruijff en voorzitter Jan Willem van Dop. De Kruijff neemt de directe voetbaltechnische zaken waar, Van Dop neemt de andere werkzaamheden en verantwoordelijkheden uit Buters portefeuille onder zijn hoede.
FC Utrecht ontdeed zich in oktober van vier leden van de technische staf: John van Loen, David Nascimento, Maartens Arts en Rob Druppers. Hoofdtrainer Van Hanegem mocht in eerste instantie aanblijven. Hij meldde zich kort na het ontslag van zijn assistenten wel ziek, naar eigen zeggen veroorzaakt door stress. Buter kreeg vervolgens samen met Ton du Chatinier de selectie enkele duels onder zijn hoede.
Eind december werd Van Hanegem op staande voet ontslagen na uitlatingen in de media over onder meer grootaandeelhouder Frans van Seumeren. Buter kon zich niet vinden in het ontslag en meldde zich uit onvrede ziek bij Van Dop. De technisch directeur gaf toen al aan zich niet meer in staat te voelen ooit weer vrolijk bij FC Utrecht aan de slag te gaan.
De clubleiding van de Utrechters heeft nu met alle betrokkenen in de 'trainerssoap' overeenstemming bereikt over afhandeling van het contract.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.