RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Feyenoord wil geen bekerfinale om Europees ticket: 'Gepasseerd station'

UTRECHT - Feyenoord wil de bekerfinale tegen FC Utrecht niet spelen om een Europees ticket. Ook nu er langzaamaan mogelijkheden lijken te komen om voor 1 september al te gaan voetballen, en de UEFA de inschrijvingstermijn voor de Europese toernooien heeft verschoven van 25 mei naar 3 augustus, houden de Rotterdammers vast aan de eerdere beslissing van de KNVB.

Dat schrijft sportnieuws.nl, dat ook weet dat Feyenoord niet officieel wil reageren op het voorstel dat KNVB-directeur Erik Gudde afgelopen zondag deed, om de bekerfinale als galawedstrijd voor de start van de nieuwe competitie te spelen. Dat duel zou dan puur om de beker en de eer gaan, en niet om een Europees ticket. Voor Feyenoord is de toewijzing van de Europese tickets geen punt van discussie meer.

FC UTRECHT
Voor FC Utrecht ligt dat anders. De club voelt zich gepasseerd bij de verdeling van de Europese tickets en heeft zich inmiddels gemeld bij de UEFA. De Europese bond is welwillend, zo zei advocaat Frans de Weger afgelopen week in Een Berg Sport. De Weger praat deze week ook met de KNVB.

HALSSTARRIG
Opvallend is dat de KNVB halsstarrig blijft vasthouden aan 25 mei als datum waarop de Europese inschrijvingen bij de UEFA binnen moeten zijn. De UEFA heeft echter al in april een communiqué uitgegeven waarin die deadline van tafel is gehaald. In die verklaring staat alleen nog dat nationale bonden op 25 mei bij de UEFA moeten aangeven of en hoe ze hun competitie gaan uitspelen.

De nieuwe deadline voor de Europese inschrijvingen is vastgesteld op 3 augustus. De KNVB liet vorige week nog aan RTV Utrecht weten nog steeds uit gaan van 25 mei, ook nadat meerdere keren op de UEFA-verklaring was gewezen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -