RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Herculaan Tim Pieters sluit aan bij FC Utrecht beloften ploeg

UTRECHT - Tim Pieters versterkt de selectie van Jong FC Utrecht. De 18-jarige aanvaller komt na de zomerstop over van stadsgenoot USV Hercules en heeft bij de FC uit de Domstad een contract getekend voor n seizoen met een optie op een tweede jaargang in Utrechtse dienst.

Voor Utrechter Pieters is Sportcomplex Zoudenbalch bekend terrein. De tweebenige aanvaller kwam van 2014 tot en met 2016 namelijk als jeugdspeler al uit voor FC Utrecht, waarna hij destijds weer aansloot bij de club waar de rood-witten hem ontdekten: USV Hercules.

"Bij RAC-club USV Hercules heeft Tim zich na zijn terugkeer aldaar erg goed ontwikkeld", aldus Technisch Directeur Jordy Zuidam. "Hij is intelligent en maakt goed gebruik van de ruimtes op het veld. Bovendien heeft hij een goede snelheid, dribbel en passeeractie in huis. Hij is tweebenig en kan daardoor op beide flanken uit de voeten, maar kan ook in de spits spelen. We hebben er alle vertrouwen in dat hij de volgende stappen kan zetten bij Jong FC Utrecht. Het is mooi om een jongen uit de stad deze kans te geven."

"In de eerste plaats is de overgang van Tim Pieters naar FC Utrecht, die een halfjaar geleden zijn debuut voor Hercules in de 3e Divisie maakte, hartstikke mooi voor hemzelf n een beloning voor zijn inzet. Voor Hercules is de overgang tevens weer een bevestiging van de kwalitatief goede jeugdopleiding waar jonge talenten de kans krijgen zich op top amateur niveau te bewijzen. Een kwalificatie die ook de betaald voetbal organisaties niet is ontgaan ", aldus Technisch Manager en toekomstig Hercules Hoofdtrainer, Ren van der Kooij.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar sport@rtvutrecht.nl.Lees ook
Sportoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -