Simon Makienok genezen van corona

UTRECHT - Oud-FC Utrecht speler Simon Makienok is genezen verklaard van het coronavirus. Dat laat de Deense spits weten op zijn Instagram-account. De speler van Dynamo Dresen testte een kleine twee weken geleden positief op het virus.
Simon Makienok scorend na zijn blessure bij FC Utrecht
Simon Makienok scorend na zijn blessure bij FC Utrecht © Orange Pictures
Makienok schreef destijds dat hij vijf keer negatief is getest sinds Dynamo de trainingen had hervat. "Plots kreeg ik een test die zei dat ik positief testte op Covid-19. Geen symptomen, geen bewijs", aldus de Deen.
Vanwege de twee positieve testen moesten alle spelers en de technische staf van de Duitse club in quarantaine. De duels van Dynamo tegen Hannover'96 en Greuther Fürth in de Tweede Bundesliga, werden daarom uitgesteld.

DANKBAAR

Makienok laat nu weten blij te zijn dat hij eindelijk weer naar buiten mag. "Net mijn testresultaten ontvangen. Ik ben genezen van Covid-19. Bedankt voor alle steun, ik heb dat enorm gewaardeerd."
De 29-jarige aanvaller belooft verder een aantal van zijn thuisshirts weg te geven onder de mensen die hem beterschap hebben gewenst. Makienok vertrok deze winter bij FC Utrecht, dat hem verkocht aan Dynamo Dresden.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.