Trainer Oosterlee neemt afscheid met brief aan GVVV-leden

Niek Oosterlee
Niek Oosterlee © Geert Lommers
VEENENDAAL - Niek Oosterlee nam zaterdag afscheid van GVVV met een door hem geschreven bericht op de officiële website van de club uit Veenendaal. De rode draad in het uitgebreide schrijven was dat hij alles en iedereen rondom de club zal missen en met warme gevoelens terugkijkt op zijn periode aan de blauwe zijde van Panhuis.
Vandaag zou Oosterlee officieel afscheid hebben genomen van de club. Op de speelkalender stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen in Groesbeek tussen De Treffers en GVVV. Door het coronavirus liep het allemaal ander. "Deze dag, met blauw omcirkelt in mijn agenda. De Treffers - GVVV, de laatste wedstrijd, staat er geschreven. Ergens in december 2019 had ik een cirkel om deze datum gezet. Een stip aan de horizon leek het toen nog. Daarna zijn het rare maanden geworden en niemand had dit van tevoren kunnen bedenken. Vreemd is het om nu, zo een punt te moeten zetten achter drie mooie voetbaljaren. Ik wil dan ook zeker niet met de stille trom vertrekken, daarom dit bericht van mijn kant", steekt Oosterlee van wal in zijn bericht op de website van GVVV.
Niek Oosterlee in de stromende regen op Panhuis
Niek Oosterlee in de stromende regen op Panhuis © Geert Lommers

GOUDEN GENERATIE

In het bericht gaat Oosterlee verder in op: de geuzennaam van GVVV, de reis tussen zijn woonplaats en Veenendaal, de club, de sponsors, de toeschouwers, de mensen rondom het eerste elftal en de spelers waarmee hij werkte. Over laatstgenoemde vertelde hij het volgende: "Ik heb de wisseling van de wacht als trainer mogen meemaken. De 'gouden' GVVV generatie is bijna verdwenen. Zij hebben het stokje over gegeven aan andere, nieuwe spelers. Zo'n verandering gaat niet zonder slag of stoot. Dat heeft vaak tijd nodig. Kan daar talloze voorbeelden van noemen. Toch hebben de spelers zich drie jaar lang op het allerhoogste amateurniveau weten te handhaven. In de KNVB-beker hebben wij mooie wedstrijden mogen spelen. Het was een mooie reis jongens. Ben echt trots op alle spelers waarmee wij gewerkt hebben in die drie jaar en ontzettend blij dat ik met jullie op pad ben gegaan. Ik zal jullie missen!"
Oosterlee liet eerder in Een Berg Sport weten dat hij begrip heeft voor de genomen maatregelen waardoor de competitie vroegtijdig beëindigd werd. Oosterlee heeft nog geen club voor volgend seizoen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.