Crisis op de Westmaat: technische commissie IJsselmeervogels stapt op

© Geert Lommers
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Zonder dat de bal rolt is de crisis uitgebroken bij IJsselmeervogels. Reden is een groot verschil van inzicht, waardoor de gehele technische commissie is opgestapt. Het boterde al langer niet tussen het bestuur en de beleidsbepalers op voetbaltechnisch vlak.
Vorig seizoen ontstonden de eerste scheurtjes tussen het bestuur van de Spakenburgse tweede divisionist en de technische commissie onder leiding van André van Diermen. De TC werd toen gepasseerd door het bestuur dat zonder overleg speler Maikel de Harder terughaalde.

ONGEMAK TROEF OP DE WESTMAAT

Ook dit seizoen waren er regelmatig ongemakkelijke momenten op de Westmaat. Zoals de stroeve relatie tussen de TC en trainer Ted Verdonkschot. Aanleiding was een aanvaring tussen speler Danny van den Meiracker en de trainer. Verdonkschot wilde een gesprek met de speler om diens inzet op het veld te bespreken. De aanvaller weigerde en kreeg steun van de technische commissie. Nadat Van den Meiracker het verhaal ook nog eens naar de media lekte liep de relatie tussen Verdonkschot en Van Diermen een ernstige deuk op. Dit leidde uiteindelijk zelfs tot het vertrek van Verdonkschot bij de Vogels, die toen nog verwikkeld waren in de kampioenschapsrace. De plek van Verdonkschot werd vervolgens overgenomen door Gert Kruys die door de coronacrisis niet de kans kreeg om het seizoen succesvol uit te spelen.
Opmerkelijk was ook de manier waarop Jeffrey Buitenhuis behouden bleef bij de club. De technische commissie wilde afscheid nemen, maar een inzameling van sponsoren zorgde ervoor dat de verdediger toch kon blijven. Net als eerder met De Harder ondermijnde het bestuur daarmee de zeggenschap van de technische commissie.

BESTUUR GEEFT VERKLARING

Het bestuur van IJsselmeervogels heeft het vertrek van de TC op de clubwebsite bevestigd. "André van Diermen had aan het begin van het jaar bij het bestuur aangegeven dat hij na het lopende seizoen zou willen stoppen met zijn rol als voorzitter van de TC. Enige tijd later heeft de technische commissie in een bijeenkomst met het bestuur hier toelichting op gegeven, waarbij de rest van de TC te kennen heeft gegeven dan in zijn geheel te willen stoppen en zo de weg vrij te maken met voor een nieuwe commissie. Daarbij is afgesproken dat de huidige TC en het bestuur samen zullen nadenken over de invulling van deze nieuwe technische commissie en dat de huidige TC in functie blijft om de nieuwe commissieleden in te werken", aldus de verklaring van het bestuur.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.