FC Utrecht unaniem akkoord met tijdelijke salarisverlaging

© RTV Utrecht / Marco Geijtenbeek
UTRECHT - De spelers van FC Utrecht zijn unaniem akkoord gegaan met een tijdelijke salariskorting. Dat laat de Utrechtse voetbalclub vanochtend weten. De technische staf en directie hebben zich solidair getoond en volgen het voorbeeld van de spelers.
"In de gesprekken met de spelersraad was direct duidelijk dat de spelers ook hun steentje bij wilden dragen in deze tijd van inkomstenderving", meldt algemeen directeur Thijs van Es van FC Utrecht in een schriftelijk bericht. "Als club willen we niet bij de pakken neer zitten in deze tijd, maar zoeken we juist naar de mogelijkheden hoe we toch door kunnen gaan op de lijn die we te pakken hadden."
De tijdelijke salarisverlaging is onderdeel van een pakket aan noodmaatregelen, bestaande uit bindende afspraken en collectieve aanbevelingen. Het is de bedoeling dat daarmee op jaarbasis zo'n 35 miljoen euro wordt uitgespaard, bedoeld om de financiële gevolgen van de coronacrisis voor de clubs iets te verlichten.
Vanwege het coronavirus wordt er op dit moment niet gevoetbald. Daardoor lopen clubs veel inkomsten mis. Eerder maakten PSV, Sparta Rotterdam, Heracles Almelo, FC Groningen, VVV-Venlo, FC Twente en PEC Zwolle afspraken met spelers, staf- en directieleden en vaak ook het kantoorpersoneel over vermindering van de salarissen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.